Hyundai i40 bemutató videók



A Hyundai az idei Genfi Autószalonon mutatta be új, középkategóriás i40 modelljét, mellyel végre méltó ellenfelévé kíván válni a kategória európai éllovasainak, mint a Volkswagen Passat, Ford Mondeo, illetve a Toyota Avensis.

Mivel a felmérések szerint ebben a kategóriában a kombi karosszériaforma nagyobb értékesítési aránnyal rendelkezik, mint a limuzin esetében, ezért először a kombi változat lesz kapható, melyhez később csatlakozik a Madridban bemutatott lépcsőshátú változat.

Az autó motorkínálata kétféle benzinesből, illetve egy dízelmotor két teljesítményszintű változatából áll. Az alapot az 1,6 literes, 135 lóerős, közvetlen befecskendezéses (GDI) benzinmotor képviseli. Aki ennél nagyobb teljesítményű benzinmotorra vágyik, annak a 2 literes, 177 lóerős benzinmotor a megfelelő változat.
Dízelfronton a vadonatúj fejlesztésű és korábban az ix35-ben debütált 1,7 literes CRDi egységet kínálja a gyártó, amely két teljesítményszinttel, 115, illetve 136 lóerős teljesítménnyel rendelkezik.  
Az összes modellváltozat elérhető hatsebességes manuális, illetve szintén hatfokozatú automatikus sebességváltóval is. Ezenkívül ISG néven start-stop rendszerrel is kiegészíthető az autó, amellyel az 1,7 CRDi LP (a 115 lóerős változat) kiemelkedően alacsony fogyasztást érhet el.  

Az autó felszereltsége a mai kívánalmaknak tökéletesen megfelel, mivel felszereltségtől függően megtalálható benne az intelligens parkolássegítő rendszertől kezdve a sávtartó elektronikán, hangvezérléses, tolatókamerával, navigációs rendszerrel és bluetooth-tal felszerelt fedélzeti szórakoztató rendszeren át egészen a fűthető kormánykerékig szinte minden.
Ami viszont alapáron jár, az a biztonság. A „szokásos” 6 légzsákon felül a térdlégzsák is az alapfelszereltség részét képezi, csakúgy, mint a vészfékasszisztenssel és visszagurulás-gátlóval kiegészített blokkolásgátló és kitörésgátló rendszer.

Ezen alapellátmányhoz, valamint a kombikarosszériához képest elfogadható a modell alapára: az 1,6 literes, Life felszereltségű modell, az említetteken felül többek  között  riasztóval, kanyarfényszóróval, elektromos tükrökkel és persze klímával 6.490 ezer forintba kerül.

Magyarországi kereskedésekbe az i40 első példányai augusztus közepén érkeznek meg, a tesztautókat a már említett 1,6 literes motorok hajtják majd.

Addig is kedvcsinálónak találtam pár bemutató videót az új modellről.






Forrás: hyundai.hu, youtube.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei