A Hyundai bemutatta a Staria iskolabusz változatát

A Hyundai Motor Dél-Koreában bemutatta a vadonatúj 2022-es Staria modell 11 személyes iskolabusz-változatát, amelyet jellegzetesen rikító sárga színűre fényeztek. 

A hivatalosan Hyundai Staria Kinder modellváltozat kétféle üléselrendezéssel, 11 és 15 személyes kivitelben érkezik az autógyártó hazai piacára, ahol az iskolabuszt a tetőn kiegészítő fényhíddal látták el, de fel van szerelve a kötelező STOP táblával is, amely az ajtók nyitására ugrik elő és természetesen az egész jármű iskolabuszsárga fényezést is kapott. A belső térben lévő négy üléssor a fekete mellett szintén ilyen sárga színezést visel magán.

Iskolabuszként persze a legfontosabb, hogy a Staria Kinder a lehető legbiztonságosabb legyen. Ennek érdekében a Hyundai sajtóközleménye is hangsúlyozza, hogy a 11 üléses kisbuszt minden üléssoron biztonsági övbeállító berendezéssel szerelték fel, amellyel a gyerekek saját testmagasságukhoz tudják igazítani azokat. Emellett persze a Staria alapfelszerelésként tartalmazza az olyan aktív biztonsági technológiákat, mint az automata vészfékrendszer, sávtartó rendszer, vagy épp a mögöttes keresztirányú ütközésmegelőző rendszer. 

A Hyundai Motor egyik tisztviselője elmondta: „A Staria Kinder a számos beépített speciális elem alkalmazásával a legmagasabb szintű biztonsági szintet érte el, amelyek az intelligens biztonsági technológiákkal együtt alapos biztonsági teszteken estek át azért, hogy a gyerekek a legnagyobb biztonságban és kényelemben utazhassanak.”

A dél-koreai kormányzat környezetvédelmi törekvéseivel összhangban a Staria Kinder hajtáslánca a 2.2 literes dízelmotor helyett 3.5 literes LPG autógázzal üzemel. A koreai kormányzat ugyanis minden egyes autógázos iskolai jármű beszerzését 7 millió vonnal, azaz több mint 1,8 millió forinttal támogatja, ráadásul ha a Staria Kinder LPG modell vásárlásába egy dízelmotoros járművet számítanak be, a kedvezmény mértéke akár a 13 millió vont (kb. 3,4 mFt) is elérheti. 

A Hyundai Staria Kinder 11 személyes változatának listaára 34,78 millió von (kb. 9,1 mFt), míg a 15 személyesre bővített kivitelért 37,48 millió vont (kb. 9,8 mFt) kérnek a koreai Hyundai kereskedők. A fentebb említett kedvezményekkel együtt a tényleges vételár akár 20 millió vonra (kb. 5,2 mFt) is csökkenthető. 

Forrás: news.hmgjournal.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei