Először végzett dobogón a Hyundai Finnországban

A Hyundai Motorsport WRC csapata az idei tízedik versenyén, a Finn-ralin is remek formában volt, aminek köszönhetően most először végeztek dobogós helyen ezen a nagysebességű pályán. 

Tanak és Breen párosa a 19 szakaszos verseny a második, illetve harmadik helyet szerezték meg, amivel a Hyundai Motorsport idei dobogós eredményeinek száma 14-re növekedhetett – ez pedig eddig a legtöbb, amit egyetlen szezonban teljesítettek. Ott Tanak már a rali kezdetétől a rá jellemző lenyűgöző formában volt, pénteken két szakaszgyőzelmet is sikerült megszereznie, amivel már idejekorán az élre állt. Velük mérkőztek ír csapattársaik is, akik az utolsó nap végén az első helyre kerültek – a gyors finn erdei utakon egy izgalmas éjszakai szakaszt követően.

Szombaton újabb szakaszgyőzelmek következtek, ahol a versenyzők megerősítették dobogós helyezésüket. Tanak megtartotta második helyét, de egészen a végéig nyomás alatt tartotta a ralit vezető – és végül győztes – Elfyn Evanst. „Nagyon jó móka volt a Finn-ralin versenyezni, először ezzel az autóval ezen az úton” – mondta Tanak. „Szakaszgyőzelmekért és a győzelemért is küzdöttünk a verseny nagy részében. Majdnem sikerült is, de tudjuk, mit érhetünk el most. Jövőre visszatérve – persze egy új autókoncepcióval - megpróbálunk egy kicsit többet elérni.”

Craig Breen számára a most elért harmadik helyezés a harmadik egymást követő dobogóját jelentette Észtország és az Ypres-rali után. „Büszke pillanat, hogy dobogós helyen végezhetek, és részese lehettem a csapat legjobb eredményének ezen a versenyen” – mondta Breen. „Őszintén nem hiszem el, hogy három dobogós helyezést értünk el egymás után! Nagyon jó hétvége volt ez számunkra és minden egyes másodpercét imádtam.”

Sajnos Thierry Neuville kénytelen volt szombaton kiállni a versenyből, miután megsérült a Hyundai i20 Coupe WRC motorja. „Mindent megpróbáltunk azért, hogy megoldjuk a problémát, de le kellett állítanunk az autót. Kár, mert egyébként jó nap volt” – mondta Neuville.

Finnország a késő őszi időszakban rendezte meg szokásos, nagysebességű raliversenyét, a könyörtelen, a szezon leggyorsabb útjain hullámvasúttal tarkított 19 szakaszból álló szakaszaival. Hihetetlen, hogy a Hyundai Motorsport a mostani szezon előtt összesen mindössze nyolc szakaszgyőzelmet aratott a Finn-ralin, ám az idei versenyen kilencet szereztek – ez pedig hatalmas ugrás, amely a csapat hatalmas erőfeszítéseinek és kemény munkájának eredménye.

„Megérkeztünk Finnországba, ahol soha nem voltunk versenyképesek, ahol mindig küzdöttünk és a végsőkig küzdöttünk a győzelemért” - mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. „Ez az eredmény a teljes csapat munkájának köszönhető – a pilótáink, a navigátoraink, a mérnökök és a szerelők nagyon keményen megdolgoztak ezért.”

Forrás: motorsport.hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei