A Hyundai egyetlen LED-be integrálta a hátsó és féklámpákat

A Hyundaialkatrészgyártó leányvállalata, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy HLED néven a világon elsőként sikerült a hátsó lámpákat és a féklámpákat egyetlen LED-be integrálniuk.

A Hyundai Mobis február végén jelentette be, hogy a vállalat a világon elsőként egy vékony fóliához hasonlóan rugalmasan hajlítható HLED-et sikerült kifejlesztenie. Mostantól egyetlen olyan LED szolgálhat egyszerre féklámpaként és hátsó lámpaként is, amely csupán 5,5 mm vastag LED-felülettel rendelkezik. A Hyundai Mobis ezt az új hátsó lámparendszert HLED-nek nevezte el, ami annak nagy teljesítményére, nagy felbontására és homogenitására utal.

A legtöbb ma kapható járműben a hátsó lámpát és a féklámpát a biztonsági rendelkezések miatt külön szerelik. A törvények szerint a féklámpának sokkal fényesebbnek kell lennie, mint a hátsó lámpának. A Hyundai Mobis által kifejlesztett HLED azonban lehetővé teszi, hogy a hátsó lámpát és a féklámpát egyetlen LED-del, csupán a fény elektromos jelekkel történő vezérlésével valósítsák meg.

Emellett a HLED öt és különböző irányú fénykibocsátással akkor is képes a féklámpa világos és egyenletes fényét megjeleníteni, ha azt meghajlítják. Ennek eredményeként a hátsó lámpa hátulról és az oldalról közeledő járművek vezetői számára is jobban láthatóvá válik.

A meglévő hátsó lámpához képest a HLED különféle lámpaformát is képes létrehozni, mivel az akár hajlított vagy ívelt lehet. Az is elképzelhető lehet, hogy nagyobb területet foglaljon el és kisebb súlyú legyen, mivel a meglévő hátsó lámpa összes belső alkatrészének eltávolítása után a fényeket egyedül az új LED biztosítja.

A Hyundai Mobis megfelelt Európa (ECE) és az Egyesült Államok (SAE) hátsó és féklámpákkal kapcsolatos megbízhatósági tesztjein. A vállalat máris kapott megrendeléseket az európai autógyártóktól és jelenleg a HLED sorozatgyártásának előkészítésén dolgozik. „Felgyorsítjuk a technológia fejlesztését és bevezetjük a jövő autóihoz igazított lámpatechnikát, amelyet villamosítás és önvezetés jellemez" – mondta Oh Heung-sup, a Hyundai Mobis lámpaüzletágának vezetője.

Forrás: mobis.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei