A Hyundai Tucson és az IONIQ 5 is 5 csillagos eredményt ért el

Az Euro NCAP legfrissebb törésteszt-sorozatában a Hyundai Motor három új terméke is sorra került, amelyek közül a Tucson és az IONIQ 5 maximális ötcsillagos, míg a Bayon négycsillagos minősítést szerzett.  

A Hyundai három új modellje, a vadonatúj Tucson, IONIQ 5 és Bayon az Európai Újautó-értékelési Programja független járműminősítő szervezet, az Euro NCAP legjobb értékelését kapta legutóbb. A Tucson és az IONIQ 5 is a maximális ötcsillagos biztonsági besorolást érte el, míg a Bayon négy csillagos minősítést érdemelt.

Az Euro NCAP biztonsági tesztjén átesett járműveket az alábbi négy kategóriában értékelik: „Felnőtt utas”, „Gyermek utas”, „Veszélyeztetett közlekedési résztvevő” és „Biztonsági asszisztens rendszerek”. Az ötcsillagos minősítést kapott Hyundai Tucson különösen jól teljesített a „Felnőtt utasok” és a „Gyermek utasok” kategóriájában. Az IONIQ 5 ezekben a kategóriákban, valamint a „Biztonsági asszisztens rendszerek” kategóriáiban is jeleskedett. A Bayon a legjobb eredményét a „Gyermek utas” kategóriában szerezte.

„Az a tény, hogy a Tucson és az IONIQ 5 is az Euro NCAP maximális, ötcsillagos biztonsági besorolását érte el, bizonyítékul szolgál arra, hogy a Hyundai nemcsak a jövőbeli mobilitás terén tölt be vezető szerepet, hanem modelljeink a legbiztonságosabb autók közé tartoznak Európában” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketing és termékfejlesztési alelnöke. „Ezek az Euro NCAP minősítések megmutatják, hogy a Hyundai elkötelezett amellett, hogy ügyfeleinknek és a többi közlekedési résztvevőnek magas szintű biztonságot és a technológia-vezérelt mobilitási megoldásokat garantál.”

A Hyundai modelljei SmartSense aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerekkel kerülnek felszerelésre. Az első ülésen utazók biztonságának megóvása érdekében továbbfejlesztett hétlégzsákos rendszere mellett a vadonatúj Tucson továbbfejlesztett biztonsági csomagja már a Autópályás vezetési asszisztens (HDA), a Holttérfigyelő monitort (BVM), a Holttér ütközéselkerülő rendszert és az Első ütközéselkerülő rendszert is tartalmazza. Utóbbi funkció már a Kereszteződés-kanyarodási rendszert is magában foglalja, amely a kereszteződésekben balra bekanyarodáskor történő ütközések megelőzését szolgálja.

Az IONIQ 5 az első olyan Hyundai modell, amely az Autópályás vezetési asszisztens 2 rendszert (HDA 2) kínálja. A HDA 2 teszi a navigációalapú intelligens sebességtartó automatika (NSCC) és a sávkövető rendszer (LFA) kombinálásával, valamint a 2. szintű önvezetési képességek kihasználásával teszi kényelmesebbé az autópályás vezetést. A funkció az előrenéző kamera, a radarérzékelők és a navigációs adatok segítségével szabályozza a sebességet, az irányt és a követési távolságot, valamint segíti a vezetőt a sávváltásban.

A Hyundai crossover-családjának többi tagjához hasonlóan a Bayon is a biztonságot helyezi előtérbe, így már alapfelszereltségként a SmartSense funkciók széles listájával rendelkezik. A biztonságosabb autópályás vezetés mellett a Fáradtságfigyelő (DAW) figyelmeztetheti a vezetőt, ha álmosságot vagy figyelmetlenséget észlel. A Vezető jármű elindulási figyelmeztetés (LVDA) pedig figyelmezteti a vezetőt, ha nem reagál elég gyorsan az előtte haladó jármű elindulására.

A Hyundai olyan modelleket készít, amelyek rendre megkapják az Euro NCAP legmagasabb biztonsági minősítését. A legutóbbi ilyen példa a Tucson és az IONIQ 5, míg korábban az i30, a Kona, a Santa Fe, az Ioniq és a Nexo voltak azok a Hyundai modellek, amelyek kiérdemelték a maximális ötcsillagos minősítést.



Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei