Tucson-stílusú lámpákkal újul meg a Hyundai Creta

A Hyundai indonéz képviselete nemrég egy érdekes rajzsorozatot mutatott be a helyi piacon jövőre forgalomba kerülő frissített Creta modellről, amelynek alapján a Hyundai kisterepjárója a Tucson hobbiterepjáróhoz hasonló frontrészt fog kapni. 

A Hyundai Motor jelenleg kapható második generációs Creta modellje már több mint két éve jelent meg előbb ix25 néven Kínában, majd idővel Indiában, Brazíliában és Oroszországban is gyártani kezdték. A korábbi első generációs Creta modell szofisztikált vonalait az új modell drasztikusan más, progresszív formanyelve azonban sokak számára túlzásnak tűnt, ezért úgy látszik, a Hyundai a közelgő facelift során igyekszik ezt a hibát némileg korrigálni.   

A Creta modellfrissített változatának prototípusát korábban már néhányszor sikerült elcsípni a nyilvános országutakon, ahol az is látszott, hogy a Hyundai tervezői a márka új formafilozófiájának megfelelően igyekeznek a Creta modellt is integrálni ebbe. A 2022-es Creta frontrésze ennek megfelelően nagyrészt az új Tucson modellt mintázza azzal, hogy a hűtőrácsa szélein ugyanúgy LED menetfénykockák világítanak, mindössze annyi a különbség, hogy az új Creta fényei kevesebb kockából állnak. Ettől függetlenül azok ugyanúgy a hűtőmaszk integrált részét képzik, miközben a fényszórók függőlegesen állnak.

Oldalról nézve a rajzon nehéz megállapítani a változásokat, hiszen ilyenkor a tervezők által megálmodott formák jóval elnagyoltabbak, a kerekek sokkal nagyobbak, amivel az egész koncepció sokkal dinamikusabbnak, sportosabbnak tud hatni. Amennyiben ez egy végleges változat terve, abban az esetben az egyetlen fontos különbség a könnyűfém keréktárcsák rajzolata, valamint a kettős fényezése. Hátul viszont maradtak a megosztó lámpatestek, amelyek talán egy kicsit más rajzolatúak lettek.  

A harmadik képen az utasteret is láthatjuk, amely többé-kevésbé teljesen olyan, mint a Creta mostani kialakítása. Ennek megfelelően valószínűleg jobb anyaghasználatra és más kárpitdizájnra lehet számítani, amely mellett nyilván a Creta műszakilag is jelentősen továbbfejlődik majd. Ilyen fejlesztések lehetnek a 10,25 colos médiarendszer, a HUD kijelző, vagy épp a 360 fokos parkolókamera-rendszer alkalmazása, ami mellett a sebességtartó automatikát, szellőztetett első üléseket, BOSe hangrendszert, elektromos első ülésállítást továbbra is kínálják majd.  

Erőforrások tekintetében nem várható nagy változás. Az indiai piacon kínált változat továbbra is egy 1.5-ös 115 lóerős szívóbenzines motorral indul, ami mellett egy 140 lovas 1.4-es T-GDI turbómotorral és egy 115 lóerős CRDi turbódízel erőforrással is lehet kérni a modellt. Más piacokon, pl. Oroszországban a Creta 1.6-os, illetve 2.0 literes benzinmotorokkal választható, míg Brazíliában csak a 2.0 literes benzines változat kapható. 

„A Hyundai változás iránti elkötelezettsége a mi motivációnk abban, hogy kiváló termékeket és szolgáltatásokat nyújtsunk az indonéz vásárlók számára” – mondta SungJong Ha, a PT Hyundai Motors Indonesia elnök-igazgatója. „A Hyundai Creta a márka védjegyévé vált terméke, amely tele van innovációval és kifejezetten az indonéz emberek igényei és modern életmódja szerint készült. A Hyundai ügyfélközpontú megközelítésében az ügyfelek jelentik az inspirációt. Ezért nagyon örülünk, hogy ez a termék a szélesebb közösségtől kapott különféle benyomásokra épülve készült. Ezért reméljük, hogy a Hyundai Creta, amelyet a jövőben piacra vezetünk, nemcsak a Hyundai de szeretett ügyfeleink számára is büszkeség lehet.”

Az új, valamikor 2022-ben érkező Creta modell lesz az első olyan típus, amelyet a Hyundai vadonatúj indonéziai gyárában fognak összeszerelni amellett, hogy az autó a többi globális piacon is forgalomba kerül. Indiában a mostani változathoz hasonlóan a Creta a Kia Seltos, Skoda Kushaq, Volkswagen Taigun, Renault Duster, Nissan Kicks és a Maruti Suzuki S-Cross modellekkel versenyzik a kategóriájában. 

Forrás: cartoq.comthekoreancarblog.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei