Buborékokat fúj és magokat szór a Hyundai Nexo

Egy különleges üzemanyagcellás Hyundai Nexo bukkant fel nemrég Berlin utcáin, amelynek dupla kipufogójára egy buborékfújó gépezetet erősítettek, ráadásul a buborékokba magokat is csempésztek.

A buborékfújó Nexo a Hyundai legújabb „Élet a levegőben” (Life is int he Air) kampányának része. Habár a szlogen játék a szavakkal, valójában meglepően szó szerinti összefoglalója annak, amit az egyedi buborékfújóval felszerelt Nexo tesz – a magvak szétszórását (élet) a szálló buborékokon keresztül (levegő). Ezzel az egyszerű buborékfújó berendezéssel a Hyundai azt kívánta bemutatni az embereknek, hogy a Hyundai Nexo már most is pozitív energiát hordoz.

A Hyundai Nexo hidrogénnel működő üzemanyagcellás jármű, amely a hidrogén és az oxigén elegyítésével termel elektromos energiát, ami pedig a villanymotort hajtja meg. A folyamat egyetlen mellékterméke tiszta víz, ezért a Hyundainak az az őrült ötlete támadt, hogy mi lenne, ha a Nexo-t buborékfújásra használnák fel, amelyhez megfelelően kreatív mérnököket és művészeket kellett találniuk.

Olyan csapatra volt szükség, amely képes a Hyundai csapatával együttműködve megtervezzenek egy buborékfújót és azt a Nexo kipufogócsövéhez rögzítsék. Ideális esetben ez a kis mechanizmus a magvak és buborékok keverékét egy tálban tárolja, amelyből a keveréket egy pálcában a kipufogócső elé mozgatja. Ahogy a Nexo halad, buborékok képződnek. Ez első pillantásra nem volt egyszerű feladat létrehozni, ám a Hyundai azzal a berlini Neulant van Exel művészeti ügynökséggel fogott össze, akik magukat „művészeknek, építészeknek, alkotóknak, alakformálóknak, tervezőknek és bunkóknak" tartják.

„Izgatottak voltunk a gondolattól, hogy valami igazán újat csinálunk.” – mondta a Neulant Van Exel vezérigazgatója, majd azt is hozzátette: „Elég bájos, hogy végül egy olyan gépet építettünk, amely eléggé iparinak és nehéznek tűnik, hogy valami igazán könnyed dolgot, pl. buborékokat fújjon egy autó kipufógójából."

A buborékfújó Nexo megalkotása mögötti folyamat elég hosszadalmas volt. A Neulant van Exel mérnökei többféle szappanbuborék-keveréket, számos magot és különböző méretű buborékpálcát próbáltak ki, mielőtt a végső buborékfújó gépezet megszületett volna. „30-35 féle különböző magot próbáltunk ki és végül találtunk hármat, amelyek működtek a projekten belül. Némelyik nehezebb, néhány könnyű, van, amelyik könnyebben kapcsolódik a buborékokhoz, és van, amelyik egyszerűen átesik rajta, sokat teszteltünk velük" – magyarázta a folyamatot a Neulant van Exel vezérigazgatója.

A csapat a szerkezet elkészítéséhez egy 3D nyomtatót használt és alapvetően minden nap új verziót próbált ki. „A buborékfújó a Nexo kipufogójából kiáramló vizet hasznosította, miközben haladt az úton amihez folyékony szappant adagoltunk azért,hogy buborékokat hozzon létre." – mondja Yomi, a mérnök.

Amint a buborékfújó készen lett, a Nexo Berlin belvárosának utcáin gurult végig, majd a kocsival vidéki utakon folytatták az utazást. Bárhová mentek vele, a kipufogócsőből kiláramló buborékok mosolyt csaltak az emberek arcára. A csapat nemcsak azt tette lehetővé, hogy a Hyundai Nexo gyönyörű buborékokat bocsásson ki, de minden egyes buborék virágmagokat is hordozott, amelyekkel az autó új életet teremt. Ahogy a Nexo az utcákon és a vidéki utakon haladt, ezek a magvak gyökeret eresztettek, újjáépítve ezzel a városi és vidéki életet.

Ez a kép hűen foglalja össze a Hyundai azon elkötelezettségét, hogy a fenntarthatóságot a jövő generáció mobilitási lehetőségei tervezési folyamatának központi részévé teszik. A Nexo által kibocsátott buborékokba virágmagot téve a Hyundai megmutatja, hogy részesei szeretnének lenni a tisztább mobilitás és a jobb világ építése felé történő változásoknak.

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei