A Hyundai Santa Cruz következő generációja globális modell lehet

Miközben a Kia létravázas Tasman kisteherautója a fejlesztés utolsó szakaszaiban jár, a Hyundai önhordó karosszériás Santa Cruz pickup-kisteherautója egy szűk körben Ausztráliában is megjelent, bár nem a jelenlegi formában.  

A három éve, a detroiti Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon bemutatott Santa Cruz a Hyundai első életstílus-kisteherautójaként idén márciusban a New York-i Nemzetközi Autószalonon már ráncfelvarrott változatban debütált. Az autó itt megkapta az alap Tucson modellekre jellemző változtatásokat, amely az autó frontkialakítását, valamint a teljesen újraformált belső teret érintette. 

A Santa Cruz nemcsak az alapjaiban különbözik a Tasmantól, hanem a motorizáltságában is, mivel a hyundai pickup kisteherautója esetében egy normál szívó- vagy turbófeltöltős, 2,5 literes benzinmotor biztosítja a meghajtást. A Santa Cruzról a bemutatása óta régóta pletykák keringtek az Észak-Amerikán kívüli piacokon, köztük Ausztráliában történő bevezetéséről is. 

Nemrég azonban a Hyundai ausztrál kereskedéseinek megrendezett szűkkörű dealerértekezlet keretében a vállalat bemutatta az elkövetkező 24 hónap érkező modelljeit. Ezen időtávon belül pedig a résztvevők szerint ott volt egy második generációs Santa Cruz változat is amely azt sugallja, hogy a korábban törölt létravázas Hyundai kisteherautó helyett egy globális modell érkezik bal- és jobbkormányos kivitelben is. 

A Santa Cruz a Hyundai egyik legnagyobb példányszámban eladott modellje az Egyesült Államokban, ahol a Ford Maverick és a Honda Ridgeline vezető szegmensével vetekszik. A Santa Cruz második generációjának várható debütálása 2026-ra tehető, így a közutakon várható tesztelése jövőre esedékessé válik, így talán ekkor többet tudhatunk meg az új változatról.

A Hyundai Australia vállalati ügyekért felelős vezérigazgatóját, Bill Thomast közvetlenül is kérdezték a Tucson kisteherautóról, amely – ahogy a neve is mutatja – a következő generációs Tucson SUV várható architektúrájára fog épülni, ám mindössze annyit mondott: „Minden olyan modellt megvizsgálunk, amely alkalmas lehet”.

A Santa Cruz modellt a Hyundai jelenleg kizárólag az amerikai Alabamában gyártja az Észak-amerikai piac számára. Amennyiben a hírek igazak és az autó következő generációja valóban más régiókban is megjelenik, abban az esetben a gyártást logisztikai okokból valószínűleg Dél-Koreába, esetleg Indonéziába is át kell helyezni. Innentől pedig már csak egy lépés, hogy az autó Amerika és Ausztrália mellett más specifikációkkal akár ázsiai, vagy európai piacokon is megjelenjen.  

Forrás: citizen.co.za

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését