Ferenc pápa egy Hyundai villanyautóval utazik Szingapúrban

Ferenc pápa 4 országot érintő ázsiai és óceániai körutazáson vesz részt, amelynek első állomásaként Szingapúrba érkezett, amelyhez a Szentatya egy helyi gyártású Hyundai IONIQ 5 villanyautót választott „Pápamobilnak”. 

Ferenc pápa körútjának első célpontjaként Szingapúrban három napra és két éjszakára maradt és az elektromos jármű segítségével különböző jelentős helyszínekre látogatott el. Ott tartózkodása alatt meglátogatta a Xavier Szent Ferenc Szemináriumot, a Parlamentet és a Szingapúri Nemzeti Egyetemet, miközben a Szingapúr és Vatikán zászlóival díszített IONIQ 5-ben utazott. A helyi lakosság körében nagy örömöt okozott és sokan megörökítették, amint a Szentatya a szingapúriaknak integet a fehér IONIQ 5 ablakából.

A Ferenc pápa által használt IONIQ 5 egy Prestige modell, amelyet a Hyundai Motor Group Szingapúri Globális Innovációs Központjában (HMGICS) gyártottak. Ez a legmodernebb létesítmény, amely tavaly júniusban kezdte meg működését a nyugat-szingapúri Jurong innovációs negyedben. A 90 ezer négyzetméter összterületű központ két földalatti és hét föld feletti szinttel rendelkezik.

A Hyundai Globális Innovációs Központja arról nevezetes, hogy ez a világ első „cellaalapú” egyedi építésű autógyártó létesítménye. A létesítményben tavaly 477 darab IONIQ 5 modellt gyártottak és szállítottak le, idén januártól augusztusig pedig 448 darabot. A központ az IONIQ 5 mellett autonóm robotaxikat is gyárt, amely mellett nemrégiben megkezdték az IONIQ 6 összeszerelését is.

Az 58 kWh-s kapacitású akkumulátorcsomaggal felszerelt Prestige modell 15,2 kWh-t fogyaszt száz klométerenként átlagosan, maximális hatótávja pedig körülbelül 380 km egy feltöltéssel, miközben akkuját 10 százalékról 18 perc alatt tudja feltölteni 80 százalékos szintre.

II. János Pál pápa 1986-os látogatása óta először jár pápa Szingapúrban. Ferenc pápa régóta a környezetvédelem és az éghajlatváltozás elleni küzdelem szószólója, a Vatikán pedig elkötelezte magát, hogy 2030-ra minden hivatalos járművét elektromosra állítja át. 

Ferenc pápa éppen ezért is választotta az IONIQ 5 modellt Pápamobiljának, amellyel összhangban van a környezettudatosság és az alázat értékeivel. Nem ez az első olyan alkalom, hogy a pápa egy szerényebb jármű mellett döntött; 2014 augusztusában dél-koreai látogatása során egy Kia Soul kisautót használt. Később, 2018. januárjában Chilében pedig egy Ioniq hibridben is utazott.  

Miközben Ferenc pápa folytatja körútját, amely Indonéziát, Pápua Új-Guineát és Kelet-Timort is magában foglalja, az IONIQ 5 szingapúri használatával megfigyelők szerint a pápa hangsúlyozta a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, pápai platformját felhasználva a világ zöldebb technológiákra való átállásának elősegítésére.

Forrás: businesskorea.co.kr, kedglobal.com, koreajoongangdaily.joins.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését