Hyundai hibridben utazott a Pápa Chilében


Ferenc pápa januárban a dél-amerikai Chilébe látogatott, az esemény egyik főszponzoraként a Hyundai helyi képviselete a kísérőflotta mellett egy Ioniq hibridet is rendelkezésére bocsátott. 

A Hyundai Motor helyi képviselete összesen 127 autót bocsátott a Szentatya és kísérete rendelkezésére legutóbbi chilei látogatása alkalmával. Az autók között volt a vadonatúj, harmadik generációs i30, Santa Fe,Tucson, Elantra, H-1 buszok és az Ioniq hibridváltozata. Utóbbit Ferenc pápa személyesen is igénybe vette az országon belüli utazása során. 


Ez az első alkalom a történelem során, amikor a katolikus egyház vezetője egy környezetbarát hibrid járműben utazik apostoli látogatása alkalmával. A látogatást megelőzően egy ünnepség keretében nemcsak bemutatták az eseménysorozat lebonyolítását segítő járműveket, de meg is áldották azokat. Monsignor Fernando Ramos, Ferenc pápa látogatását felügyelő nemzeti bizottság főkoordinátora elmondta, hogy a 127 autóból álló flottát a pápán kívül az őt kísérő püspökök, bíborosok, valamint kormányzati tisztviselők, vendégek és Santiago de Chile, Iquique és Temuco városának biztonsági szolgálatai használták.


"Nagyon hálásak vagyunk a Hyundai Chilének, akik együttműködésük keretében ezt a fontos járműflottát rendelkezésünkre bocsátották. Ezek segítségével a Szentatya és kíséretének közlekedése könnyen megoldódott" - mondta Ramos tiszteletes.  


Az autókat a Hyundai helyi képviseleteként a Gildemeister Group autóértékesítő részlege szállította le, az esemény alatt pedig a chilei rendőrkapitányság felügyelete koordinálta a járműflotta mozgását. Ennek felügyeletét Fernando Ramos és a kapitányság vezetője, Enrique Corvalán végezte.


"Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy Chile egyik legfontosabb eseményéhez a Hyundai szállíthatta a járműflottát, amelyben Ferenc pápa és küldöttsége, valamint a hozzájuk csatlakozó helyi szervezetek képviselői biztonságosan eljuthattak találkozóikra. Úgy gondoljuk, hogy ez a döntés a márka kiválóságának elismerése is egyben és nagyra értékeljük a hivatalos szervek márkánkba vetett bizalmát is" - mondta Máximo Morel, a Gildemeister Group autóértékesítő részlegének vezetője.     


Ferenc pápa hatnapos latin-amerikai látogatása első állomásaként érkezett Chilébe, amelynek során többek között ellátogatott Alvear monsignor sírjához. Erre a kirándulásra is azt a Hyundai Ioniq modellt vette igénybe, amely a márka kifejezetten környezetbarát szellemiségének szimbóluma. A Chilében Év Autója díjjal is kitüntetett Ioniq hibrid változatában egy 105 lóerős 1.6-os, alacsony fogyasztású benzinmotor és egy 44 lóerős villanymotor dolgozik együtt, amellyel az autó 10,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége pedig eléri a 185 km/órát. Ezzel a Szentatya chilei látogatása kevésbé környezetszennyező lehetett, hiszen kevesebb üzemanyagot égetettek el és a károsanyag-kibocsátás is mérséklődhetett. 


Nem ez volt azonban az első alkalom, amikor Ferenc pápa külföldi útjai során a Hyundai csoport autóival találkozott. Korábban 2014-ben, a pápa koreai tartózkodása során egy Kia Soul modellt választott, egy évvel később pedig egy különleges, nyitott tetejű Hyundai Santa Fe is került a Vatikán járműflottájába.  

Forrás:diariolaprovinciasj.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei