Teherautó-gyárat épít a Hyundai Indonéziában


A Hyundai Motor bejelentette, hogy egy indonéz vállalattal közösen haszongépjárműveket kívánnak összeszerelni Indonéziában, amelynek révén további bővülést remélnek az ázsiai piacokon. 

A Hyundai közleményében azt írja, a koreai vállalat az indonéz Artha Grana vállalattal állapodott meg egy közös vállalat felállításáról, amely az Indonéziába szállított, előre összeszerelt részegységekből,vagyis CKD eljárás keretében szerelné össze a járműveket.Az így elkészült Xcient é sa New Mighty teherautókat kezdetben az indonéz piacon értékesítenék. A Hyundai szóvivője szerint egyelőre még nem döntöttek a beruházás nagyságrendjéről.  . 

Az új közös vállalat várhatóan 2018 végétől kezdetben éves szinten mintegy 2 ezer darab Xcient és Mighty teherautót gyárt, ám a tervek között szerepel, hogy idővel új modelleket is felvesznek a palettára azért, hogy minél jobban kielégítsék az indonéz vásárlókat. 


A Hyundai szerint jelenleg az indonéz teherautópiac több mint 90 százalékát a japán gyártók uralják, mivel ezek a vállalatok már a 70-es évek óta helyben készítik ezeket az autóikat. Mivel Indonéziában nagy bányászati és területrendezési és -fejlesztési projektek vannak folyamatban, a teherautók iránti helyi igények az idei 76 ezerről 2020-ra meghaladhatják a 100 ezer darabot is. 

A Hyundai Motor tervei szerint az itt előállított teherautók egy részét más délkelet-ázsiai országokba is exportálják majd, mivel ott az Indonéziával kötött kétoldalú megállapodások szerint nem kell importvámot fizetni a járművek után. Jelenleg a délkelet-ázsiai országok 30-80 százalék közötti importvámmal sújtják a Dél-Koreában készült járműveket. 
.
Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei