Csaknem egymillió autót adott el tavaly a Hyundai Európában


A Hyundai csoport, vagyis a Hyundai Motor és a Kia Motors is újra rekordévet zárt Európában tavaly, amikor közel egymillió vadonatúj Hyundai és Kia modell talált gazdára a kontinensen.

Az Európai Autógyártók Szövetségének most közzétett adatai szerint a Hyundai csoport tavaly összesen 995 383 darab új autót helyezett forgalomba Európában, ami 5,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 940 693 darabos eredményt. Ezen belül a Hyundai 523 258 darab, míg a Kia 472 125 darab új autót értékesített ebben a régióban. 


A Hyundai Motor európai pályafutásának legeredményesebb évét zárta 2017-ben, amikor az európai újautó-piac átlagos növekedés mértéket meghaladva 3,5 százalékos növekedést tudott tavaly elérni. A fontos modellek, mint az ötajtós i30 és az Ioniq első teljes értékesítési évüket az eladások listavezetőiként zárták. A vállalat az plug-in hibrid változattal teljessé tette az Ioniq modellpalettáját, míg az i30 kínálata a családi kombi mellett a sportos N és elegáns Fastback változattal egészült ki. 


Ahogyan az előző évben, úgy a Tucson, illetve az azonos formanyelvet képviselő i20, i10 és i30 modellek tavaly is kivételesen sikeresek voltak. A kompakt hobbiterepjáró több mint 150 ezer darabos eredményével tavaly ismét a Hyundai Motor legkeresettebb modellje lett Európában. Az Ioniq a környezetbarát járműkategóriában 23 ezer darabos eladásával erős versenytársnak bizonyult.


"Egymás után elért harmadik rekordévünk bizonyítja a Hyundai Motor erősségét az európai autópiacon" - mondta Thomas Schmid, a Hyundai Motor Europe vezetője. "Erős járműpalettánk illeszkedik az európai vásárlók igényeihez és elvárásaihoz. Az év teljes egészében értékesített i30 modellekkel és az új Kona mellett népszerű kategóriákban érkező új típusokkal optimistán tekintünk a 2018-as évre."


2018-ban a Hyundai Motor számos olyan új modellt kíván bemutatni, amelyek segítik a márkát 2021-re Európa legnagyobb ázsiai autógyártójává válni. Az első a vadonatúj Nexo, a Hyundai új generációs üzemanyagcellás autója, amely a Genfi Autószalonon tartja Európa-premierjét. Az idei év másik sztárja a Kona Electric bemutatása lesz. A 2018 első félévében piacra vezetett új modellekkel a Hyundai Motor 90 százalékban megújult termékkínálatának összes tagja kevesebb mint két éves modell lesz.


A Kia Motors által Európában értékesített 472 125 darabbal együtt a koreai autógyártó csoport összesített 6,5 százalékos piaci részesedésükkel a hetedik helyen áll az autógyártók európai ranglistáján. Ebből a Hyundai 3,5 százalékot, míg a Kia 3 százalékot tudhat magáénak, miközben darabszámban 3 ezerrel megelőzték a német Daimler AG-t is. Európában egyébként tavaly a Volkswagen csoport adta el a legtöbb autót és ezzel a piac 23,8 százalékát birtokolja.


Amíg a Hyundainál a Tucson volt az eladások listavezetője, addig a Kia Motors a Sportage-ből adta el a legtöbbet. A Hyundai csehországi üzemében készülő Tucsonból összesen 153 896 darab készült tavaly, míg a szlovákiai Zsolnán készült Kia Sportage-ből 131 801 darab kelt el Európában. 

Forrás: hyundai.newskoreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei