Több mint 350 ezer Hyundai készült Csehországban


Tavaly pontosan 356 700 autó készült a Hyundai Motor Manufacturing Czech nosovicei üzemében, amelyeket összesen 66 országba, köztük a legnagyobb német, angol és olasz piacokra szállítottak.

A HMMC nosovicei összeszerelő üzemében ugyan tavaly 1 700 autóval kevesebb készült,mint egy évvel korábban, ám még így is 1,9 százalékkal, 6700 darabbal meghaladta a 2017-re előirányzott termelési tervet. A hazai cseh piacra ebből 15 722 autó került, ami a teljes termelés 4,4 százalékát jelenti. A gyárban a Hyundai Tucsonból készült a legtöbb, a tavalyi teljes termelés közel kétharmadát ez a modell tette ki.  


"2017 nagyon jó év volt számunkra és nemcsak azért,mert sikeresen túlszárnyaltuk eredeti terveinket és megkezdtük az i30 kombi, i30 N és i30 Fastback modellek gyártását, hanem azért is, mert eközben számos rangos díjat nyertünk el" - mondja Petr Vanek, a Hyundai Motor Manufacturing Czech szóvivője. "A Biztonságos Vállalat díja mellett immár harmadik alkalommal kaptuk meg a Nemzeti Minőségi Díjat is."


Vanek azt is hozzátette, az idei évben az autópiaci helyzethez alkalmazkodva termelési tervüket 330 ezer darabra csökkentették. Ennek oka az Egyesült Királyságból érkezett megrendelések és az európai piacokon tapasztalható keresleti csökkenése. "A keresett autók köre érinti az összes modellünket, kivéve a prémium és szupersportkocsikat. Ez a trend szemmel látható az autóiparban,amire a többi márka is hasonló intézkedésekkel reagál" - mondta.


A termelés csökkentése nem érinti a jelenleg 3 300 főből álló dolgozói létszámot. A helyzetet a Hyundai az első negyedévben öt termelés nélküli nap bevezetésével oldja meg. "A termelés nélküli napokat az Ostrava, Frydek-Mistek és Karviná térségében kihirdetett tavaszi szünet időpontjához igazítjuk, ahonnan a legtöbb dolgozónk jár be. Két további napot a húsvét előtti szerdára és csütörtökre időzítünk" - tette hozzá a szóvivő. 


Idén a Hyundai Motor Manufacturing Czech számos új fejlesztést kíván végrehajtani. Többek között a gyár 2019 végéig tovább termeli az ix20 kisegyterűt és decembertől az i30 N Fastback is gyártásba kerül. 

Forrás: novinky.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei