A Hyundai új székháza a repülésbiztonságot is veszélyezteti


Dél-Korea legmagasabb épülete lehet a Hyundai Motor új koreai központja, amelynek építése azonban annak különleges méretei miatt nem várt nehézségekbe ütköztek. 

A Hyundai Motor Szöul déli részén épülő új Globális Üzleti Központja újabb nehézséggel találta szembe magát, amikor a Nemzeti Védelmi Hivatal aggályát fejezte ki az 596 méter magas építmény biztonsága miatt. Jelenleg Szöul város kormányzata és a Védelmi Minisztérium tárgyal az összesen 105 emeletesre tervezett felhőkarcoló repülésbiztonságot érintő biztonságáról és a rádiójelek értékeléséről. 

"A nemzeti védelem kiemelt feladata a főváros, Szöul védelme. A 105 emeletes épület célpontja lehet egy támadásnak és szükség van radar maszkolásra" - áll a Földügyi Minisztérium feljegyzéseiben. Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy egy olyan kiegészítő berendezést kell felszerelni, amivel a közelben lévő repülőgépek akár korlátozott látási viszonyok között is (pl. ködben) akadálytárgyként észlelni tudják az épületet.

A Hyundai Motor 2014-ben csaknem 10 milliárd dollárért vásárolta meg a csaknem 561 ezer négyzetméteres területet azért, hogy ott 2022-re az ország legmagasabb épületét húzza fel. Az eddigi legmagasabb koreai épület, a Lotte World Tower, amit a Lotte csoportnak a nemzeti biztonsági és lakossági biztonsággal kapcsolatos aggodalmak miatt csak 30 év alatt sikerült 555 méter magasra építeni. 

A Védelmi Minisztérium most felmerült biztonsági aggodalmai hátráltathatják a Hyundai új központjának építési munkálatait, amelyet a tervek szerint az idei év első felében kezdenék meg. Szöul kormányzata szerint ezt a kérdést a Koreai Légierővel már megvitatták, így szerintük nincs szükség további megbeszélésre a Védelmi Minisztériummal, de ha szükséges, megteszik a szükséges lépéseket. 


"A dél-koreai Légierő áttekinti a repülésbiztonsági és radar maszkolási értékeléseket. Nagyjából hat hetet vesz igénybe, amig a Védelmi Minisztérium és Szöul város kormányzata megtárgyalják az ügyet. Így ha minden a tervek szerint alakul, az építkezés az idei év első felében megkezdődhet" - mondta közleményében Szöul város kormányzata. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei