A Hyundai az orosz Kamazzal alapít közös vállalatot


A Hyundai Motor képviselői nemrég látogatást tettek az orosz Kamaz autógyárában, ahol egy autóalkatrészeket előállító lehetséges közös vállalat alapításáról tárgyaltak.

A Hyundai Motor azt tervezi, hogy az oroszországi Szentpéterváron készülő Solaris és Creta modellekhez szükséges hajtásláncok (motorok és sebességváltók) alkatrészeit az orosz Kamaz vállalattól szerzi be a jövőben. Ezzel a lépéssel a koreai autógyártó jelentősen növelni tudná a két Oroszországban gyártott modelljének helyi alkatrészarányát. A hírek szerint a két fél tárgyalásai pozitív eredménnyel zárultak.   


A Hyundai Motor a gyártáshoz szükséges legfontosabb alkotóelemeket egy integrált termelési rendszerben szerzi be beszállítóitól. Viszont az orosz kormányzat által elfogadott Nemzeti Fejlesztési Stratégia 2020 elnevezésű program keretében a koreai gyártó a helyben készített modellek esetében egyre több alkatrész igyekszik helyi forrásból beszerezni. Az orosz kormányzat számos adócsökkentést és egyéb kedvezményt kínál azon vállalatok számára, amelyek tíz éven belül 30 százalékról 50 százalékra növelik a helyben készült alkatrészek arányát.   


Az autóiparban azt jósolják, a Hyundai Motor új közös vállalatával megerősítheti pozícióját az orosz autópiacon. Amennyiben a helyben előállított alkatrészek minősége egy bizonyos szinten marad, a koreai autógyártó az orosz kormányzat segítségével a lokalizáció által nagy előnyhöz juthat. Ez különösen igaz a Hyundai Motor regionális autonóm menedzsment rendszerének erősödésére, amely lehetőséget ad a regionális központoknak arra, hogy a fontosabb döntéseket a globális piaci feltételeknek megfelelően önállóan hozzák meg döntéseiket.


A Hyundai-Kia Automotive Group eddig annak ellenére megőrizte piaci pozícióját Oroszországban, hogy néhány globális versenytárs az orosz rubel árfolyamának esése miatt 2013 és 2015 között kivonult a piacról. A tavalyi év első felében a csoport piaci részesedése elérte a 21 százalékot, amellyel a 35,1 százalékkal piacvezető AutoVaz mögött a második helyen állt. Tavaly a kompakt Solaris modellből több mint 90 ezer darab kelt el Oroszországban, amivel a kompakt kategória első helyét szerezte meg. A Hyundai arra számít, hogy a fejlődő piacok között 2018-ban a legnagyobb növekedést Oroszországban tudja elérni.   

Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei