Már a török gyárban tesztelik a Hyundai i20 új változatát


Idén az új modellek mellett frissítést kap a Hyundai kompakt kisautója is, az európai változat prototípusát pedig már a vállalat törökországi gyárában is tesztre fogták. 

Azt már eddig is tudtuk, hogy a 2014-ben bemutatott, így idén már négy éves második generációs Hyundai i20 idén ráncfelvarráson esik át, hiszen korábban már a vállalat németországi fejlesztőközpontja környékén megjelentek az új változat álcázott prototípusai és a típus indiai változatáról is érkeztek már hasonló felvételek. Most azonban már a törökországi utakon is feltűntek ezek az előszériás példányok, ami arra utal, hogy a frissített változat gyártása hamarosan elindulhat.  


Habár az autón szokás szerint vastag álcázás található, a részletek sokat elárulnak arról, milyen változásokra számíthatunk. Az autó összképe persze nem sokat változik, erre utal, hogy csak elöl és hátul visel álcázást, a módosítások elsősorban az autó lámpáit és hűtőmaszkját érinti. Az új i20 első fényszórói talán kissé nyúlánkabbak lesznek, amelyekkel jobban idomul majd a mostani i30 és Ioniq modellek kinézetéhez. És persze megkapja az új, kaszkád hűtőmaszkot is, amellyel együtt jelentősen átalakul az autó első kinézete. 

Oldalról nem látni semmilyen nagyobb változtatást, még a könnyűfém keréktárcsák is ugyanolyanok, mint amivel már a modell négy évvel ezelőtti premierjén is találkozni lehetett. A jelek szerint hátul azonban megint nagyobb változások várhatóak, hiszen ezt újra vastag álca fedi. A  legnagyobb változás, hogy a rendszámtábla helyét a lökhárítóról a csomagtérajtóra helyezték át, azonban a korábbi kémfotóktól eltérően ezen a példányon a hátsó lámpaegység belső elrendezésén is változtattak és egy felső fehér betét jelent meg, ami vélhetően az irányjelzőt takarja.   


A frissített Hyundai i20 szerkezete nem változik a modellápolás során, így várhatóan a  motorkínálat is változatlanul, de a szokásos finomhangolás mellett  kerül át az új modellbe. Az egyliteres, háromhengeres T-GDI erőforrás egyre népszerűbb a vásárlók körében és úgy hírlik, ehhez az erőforráshoz a frissítéssel egy vadonatúj, hétfokozatú duplakuplungos automata váltó is érkezik. 

Az új i20 indiai változata a februárban esedékes Delhi Auto Expón debütál, míg az európai kivitel bemutatására legkorábban a márciusi Genfi Autószalonon kerülhet sor. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei