CES 2018: 2021-re elkészül a Hyundai önvezető autója


A Hyundai Motor bejelentette, hogy az autonóm jármű-technológiában vezető Aurorával kötött stratégiai megállapodást, amelynek értelmében 2021-re piacra kerülhet a Hyundai önvezető autója. 

A Hyundai Motor és az Aurora, az önvezető járműtechnológia egyik vezető vállalata bejelentette stratégiai társulását, amelynek célja, hogy 2021-re piacra kerüljön az első autonóm Hyundai modell. Az együttműködés révén az Aurora önvezető technológiája bekerül egy kifejezetten erre a célra fejlesztett Hyundai modellbe, amelyek a kísérletben résztvevő városok tesztprogramjába kerülnek. Hosszabb távon a Hyundai és az Aurora az önvezető autók piacra dobását tűzték ki célul. 

Kezdetben az együttműködés az automatizált és autonóm vezetéstechnológia hardver és szoftvereleminek fejlesztésére, valamint a 4-es szintű automatizáláshoz elengedhetetlenül szükséges adatok összegyűjtésére és felhasználására fókuszál. Az SAE rendszere szerint definiált 4-es szintű autonóm járműtechnológia bizonyos körülmények között emberi beavatkozás nélkül képes működni és felügyelni az autó mozgását. Az együttműködés célja, hogy az autonóm vezetéstechnológiát minél gyorsabban, szélesebb körben és biztonságosan be lehessen vezetni.  


"Tudjuk, hogy a közlekedés jövője autonóm és az autonóm vezetéstechnológiát valós körülmények között kell kipróbálni ahhoz, hogy mielőbb biztonságosan és széles körben be lehessen vezetni" - mondta Woong Chul Yang, a Hyundai Motor alelnöke. "A legújabb biztonsági felszerelésekkel ellátott fejlett jármű-technológiánkat az Aurora 4-es szintű autonóm technológiájával kombinálva előmozdítja ezt a forradalmi változást, amivel a Hyundai vezető pozícióba kerülhet."

A Hyundai és az Aurora osztoznak a biztonság és mobilitás fejlesztésének víziójában, együtt pedig összehozzák a szükséges képességeket és tapasztalatokat ahhoz, hogy sikeresen mutathassák be fejlett technológiájukat. A Hyundai csaknem 50 éve vezető szerepet tölt be a járművek formatervezésében, biztonságáéban és gyártástechnológiájában, amivel a Kia Motors leányvállalatával együtt a világ egyik legnagyobb autógyártójává vált. Az Aurora alapítói az elmúlt két évtizedben vezették az önvezető járműtechnológia forradalmát és a modern gépi tanulási technológia úttörőjeként ma a közlekedés átalakulásában vesznek részt. A Hyundai és az Aurora együttesen gyorsíthatják az önvezető technológiák piacra jutását.  


"Az Aurora örömmel fogadja a Hyundaijal kötött szövetségét, amellyel az önvezető technológia társadalmi előnyeivel világszerte elérhetőbbé válik"- mondta Dr. Chris Urmson, az Aurora ügyvezetője. "Ez az együttműködés a Hyundai formatervezési, biztonsági és gyártási erősségét kombinálja az Aurora önvezető technológiák terén szerzett tapasztalatával, amellyel pozitív változást idézhetünk elő a világban." 

A Hyundai Motor és az Aurora együttműködése része a koreai autógyártó teljesen autonóm vezetéstechnológiájának folyamatos fejlesztési erőfeszítéseinek. A Hyundai először 2015-ben kezdte meg az autonóm járművek tesztelését az Egyesült Államokban, amikor Nevada állam engedélyt adott arra. Tavaly a 2017-es CES kiállításon a Hyundai valós városi környezetben egy Ioniq villanyautóban mutatta meg a világnak autonóm technológiájának legújabb fejlesztését. 


A Hyundai legújabb új generációs üzemanyagcellás autója, amely a CES 2018-as kiállításon mutatkozott be, elsőként kapja meg az idei évben kezdődő tesztprogram eredményeit. Az üzemanyagcellás hajtáslánc ideális platformot kínál az autonóm járműtechnológia megvalósításához, amely nagy mennyiségű energiát igényel a szintén nagy mennyiségű adatkommunikációhoz, illetve az olyan hardverek működéséhez, mint az érzékelők. A hidrogénnel hajtott üzemanyagcellás jármű stabil elektromos energiát szolgáltat anélkül, hogy az autó hatótávja csorbát szenvedne.  

Forrás: automotiveworld.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei