Tízezer Grandeurt ad el a Hyundai havonta Koreában


A 2017-es év legkeresettebb modellje Dél-Koreában egyértelműen a Grandeur limuzin volt, amelyből a crosoverek iránti keresletnövekedés ellenére havi szinten több mint 10 ezer példány talált gazdára.   

A Hyundai Motor új Grandeur modellje egyértelműen hatalmas sikerré vált Dél-Koreában. A mostani hatodik generációs Grandeur modellből több mint 132 ezer darab kelt el a 2017-es év során, ami azt jelenti, hogy minden hónapban 10 ezer feletti darab gurult ki a márkakereskedések ajtaján. Ezzel együtt a Grandeur éves értékesítési darabszáma a típus történetében egyértelműen rekordnak számít. 


Ez azt is jelenti, hogy a 2017-es év koreai autós trendjét mindenképpen a Grandeur is alakította, amely tavaly a koreaiak egyik legkedveltebb autójává vált. Ez az egyetlen olyan modell, amelyből a tavalyi év során több mint százezer darabot értékesítettek, ezzel pedig átvette a vezető helyet a korábbi éllovas Hyundai Elantrától és a Sonatától, amelyekből 77, illetve 76 ezer darab kelt el a tavalyi év első 11 hónapjában.  


„A Grandeur új generációja jóval dinamikusabb érzetet kelt,mint elődje és úgy gondolom, felkeltettük vele a 30-as és 40-es éveikben járó fiatalabb vásárlók érdeklődését is” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „Emellett az autó fejlett kényelmi és biztonsági szolgáltatásait a vásárlók nagyon jól fogadták.” A 20-as, 30-as éveikben lévő vásárlók a Grandeur magánvásárlóinak nagyjából 30 százalékát teszik ki, ami azt bizonyítja, hogy a modell immár nemcsak vállalatvezetők vagy idősebb vásárlók számára lehet vonzó.   


Eközben azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a hobbiterepjárók Koreában is egyre nagyobb keresletnek örvendenek és ez 2018-ra is így marad.  A Hyundai Motor és a Kia Motors a Kona és a Stonic modellek bevezetésével tudtak nagyobb hasznot húzni ebből a piaci szegmensből, ám az egyre erősödő versenyben a GM Korea és más globális konkurensek is fokozatosan erősítik crossover modellpalettájukat. 


Iparági szakértők szerint a koreai autópiacon idén mintegy 1,8 millió jármű eladása lehet a csúcs, miközben ezen belül a hobbiterepjárók részaránya határozottan emelkedik. A Hyundai a modell júliusi bevezetésétől 2017 végéig 23 522 db Kona kisterepjárót értékesített, míg a Kia csupán 7 ezer Stonicot tudott eladni az év első 11 hónapjában, ami ugyan jóval kevesebb, ám ezzel együtt is elérte a gyártó által elvárt havi 1,5 ezer darabos szintet.      

Forrás: donga.comchosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei