CES 2018: A Hyundai Intelligens műszerfala és a Jóléti gondoskodás:


A Hyundai az idei Szórakoztató-elektronikai Szakkiállításon mutatta be vadonatúj Intelligens Személyi Műszerfal koncepcióját, amely a beépített fejlett technológiáknak köszönhetően nemcsak az autóban ülve könnyítheti meg a vezető mindennapi életét. 

A Hyundai jövőbemutató technológiai bemutatójának további eszköze a vezető környezetének újragondolása révén létrehozott  Intelligens Személyi Műszerfal. Ez az új berendezés a Hyundai összekapcsolt járműtechnológiában elért fejlődését hivatott demonstrálni. A műszerfalra különböző fejlett technológiát építettek be, amelyek között hangfelismerés., mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internethez kapcsolódása (IOT) mellett a vezetői stresszjelző is helyet kapott.   


A SoundHound vadonatúj hangfelismerő rendszere a vezető számára lehetővé teszi, hogy hangutasításokkal kezelje az autó olyan funkcióit, mint a légkondicionáló,.a napfénytető és az ajtózárak, ám ez csupán a hangutasítások tárházának kezdete. Az autó-otthon közötti kommunikációképességeinek kihasználásával a vezető a mobileszközök használatán felül az autón keresztül kiadott hangutasításokkal elérheti otthonát, így szóbeli parancsokkal már nemcsak az autó hangrendszerében felcsendülő zenét tudja kiválasztani, de a távoli otthonában is felkapcsolhatja a villanyt és akár átjátszhatja az autóban szóló zenét a házban működő hifire is.
   
Az Intelligens Személyi Műszerfal a "többutas parancs felismerésével" a legtöbb hangutasításos rendszeren túltesz. Amikor például a vezető azt mondja: "Mondd meg,milyen idő lesz holnap és kapcsold le a villanyt a nappaliban", a rendszer érzékeli, hogy két különálló parancs hangzott el ugyanabban a mondatban és mindkét parancsot egymástól függetlenül teljesíti. A rendszer proaktív asszisztensként is működik, vagyis képes előrejelezni a vezető szükségleteit és így hasznos információkkal tud szolgálni. Például a rendszer előrefigyelmeztethet egy későbbi találkozó időpontjára, amelyhez kapcsolódva a valósidejű közlekedési információk alapján korábbi indulást javasolhat a vezetőnek.   


Az új Intelligens Személyi Műszerfal további fontos technológiai része a Jóléti gondoskodás. Ez a funkció két, a kormánykerékbe és a vezetőülésbe épített érzékelők jeleit hasznosítja. A kormánykerék bioszenzora és a vezetőülésbe épített pulzusmérő folyamatosan figyelemmel kíséri a vezető állapotát és stressz szintjét. Amennyiben a szenzorok stresszt érzékelnek, a rendszer működésbe lép és egy online vizuális orvosi konzultációt ajánl, vagy egyszerűen csak finomabb zenét választ, miközben az utastér világítását is kellemesebbé teszi a nyugodtabb vezetési környezet érdekében.     

A Hyundai házon belüli start-up vállalata, a TuneIt által fejlesztett rendszer két további fejlett funkcióval is rendelkezik. Az "Okos Tunincs Csomag" lehetővé teszi, hogy a műszerfalat egy személyi térré változtassa. Az üléspozíció a vezető magasságához igazítható,míg a vezeték nélküli IOT technológia révén a zene is a vezető ízléséhez választható. A másik lenyűgöző funkció lényege, hogy a vezető úgy nyithatja ki az autó ajtaját, hogy egyszerűen kétszer bekopogtat.  

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei