Két új modell készülhet a török Hyundai gyárban


A Hyundai Motor török partnercégének vezetője szerint a koreai vállalat a következő években továbbfejleszti  törökországi gyáregységét, ahol a jövőben egy új terepjáró és egy ötajtós kisautó készülhet majd. 

A török Kibar Holding ügyvezetője, Tamer Saka újságíróknak nemrég elárulta, hogy a Hyundai Motor azt tervezi, hogy jelentős befektetést kíván végrehajtani a Kibar Holding és a Hyundai közös vállalata, a Hyundai Assan gyárában azért, hogy ott új modelleket, többek között egy hobbiterepjárót és egy ötajtós kisautót is készítsenek az elkövetkező években. Hozzátette azt is, hogy értékelik a külföldi befektetésben rejlő lehetőségeket, amelyek révén a vállalat növelni tudja eladásait az Európai Unió piacain.     


Saka annak a Kibar Holdingnak a vezetője, amely a Hyundai mellett olyan nemzetközi vállalatok partnere, mint a Posco és a Daewoo. Az ügyvezető azt is elmondta, hogy a Hyundai Motorral jelenleg döntési szakaszban vannak egy új modell gyártására, amely valószínűleg egy hobbiterepjáró lesz. A jelenleg az i10 és i20 modelleket előállító gyár új modellpalettájáról Saka annyit mondott, hogy különböző alternatívákon dolgoznak, majd azt is hozzátette, hogy a legnagyobb valószínűsége egy hobbiterepjáró megjelenésének van, de a menetrendet még nem határozták meg. 


Hangsúlyozta, hogy terveik szerint az újabb gyárépítés helyett a jelenlegi üzem kapacitásának növelésében gondolkodnak, így azt a jelenlegi 245 ezerről 300 ezerre kívánják bővíteni és a megtermelt autók döntő többsége továbbra is az európai piac számára készül. A befektetési tervekről szólva Saka azt is elmondta, a vállalat 2020-tól tervezi az új i10 modell bevezetését, amit később egy új ötajtós modell követ.     


Saka azt nem árulta el viszont, hogy a Hyundai melyik hobbiterepjáró modellje készül majd Törökországban. A koreai autógyártónak jelenleg három ilyen crossover modellje van: a Tucson és a Santa Fe mellett nemrég érkezett meg a Kona kisterepjáró, amely jelenleg Dél-Koreában és Európában kapható,de fokozatosan más globális piacokon is elérhető lesz. A vállalat hamarosan bemutatja a Kona tisztán elektromos változatát, de emellett 2020-ig egy kisebb és egy nagyobb hobbiterepjáró bevezetésére is számítani lehet. 

Forrás: dailysabah.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei