CES 2018: A Hyundai Hidrogén Életvíziója


A Hyundai Motor az idei Szórakoztató-elektronikai Szakkiálítást nemcsak arra használta fel, hogy bemutassa vadonatúj üzemanyagcellás Nexo modelljét,  de azt is megmutatta, a vállalat hogyan képzeli el a hidrogénre épülő szélesebb jövőt. 

A legújabb járműtechnológia mellett a Hyundai a hidrogénnel működő mobilitást egy Hidrogén Életvízió stand kialakításával összekötötte a háztartásokban is hasznosítható hidrogénnel működtethető alkalmazásokkal. A Hyundai kiállítási területén létesített különálló standon a Hyundai bemutatta saját hidrogéntársadalmának vízióját. Itt egy Nexo modell látja el elektromossággal a koncepció háztartását, illusztrálva az üzemanyagcellás technológia azon képességeit, amelyen keresztül az utazáson túlmenően is felhasználható energiát biztosít. 


A ház konyhájában számos berendezés található, de a kertben és a nappaliban is olyan tárgyakat helyezek el, amelyeket az üzemanyagcellás autó lát el energiával. A kiállítás azt is bizonyítja, hogy a Nexo vízzel láthatja el a háztartás növényeit, hiszen az üzemanyagcellás működés közben melléktermékként csupán víz (vagy vízpára) keletkezik. Miközben a a hagyományos, belsőégésű motorokkal szerelt járművek csupán minimalizálni képesek a káros anyagok kibocsátását, a Nexo ezzel szemben vizet képes előállítani, amit a háztartások is fel tudnak használni.    


A Hyundai víziója szerint a zéróemissziós energiaforrás nem korlátozódik a közlekedésre, hanem azt ugyanúgy lehet a háztartási eszközök energiaellátására is felhasználni. A Hidrogén Életvízió koncepciójával megelőzi az elektromos hálózat túlterhelését, kiegészíti az áramellátást a csúcsidőszakokban és biztosítja a ház elektromos eszközeinek zökkenőmentes működését egészen addig, amíg az autó tartálya erre elegendő energiával rendelkezik. Ezzel az autó valóban az otthon szerves részévé válhat. 


A Hidrogén Életvízió középpontjába állított Nexo használatának további előnye, hogy az képes a levegő megtisztítására. Mivel az üzemanyagcellás működéshez nagy tisztaságú levegőre van szükség, a Nexo rendszere képes a levegő szállópor-tartalmának 99,9 százalékát eltávolítani,miközben az keresztüláramlik a rendszer szűrőin. Miközben tehát a Hyundai Nexo az úton halad, a vezető biztos lehet benne, hogy utazása során az autó nemhogy károsítja, de megtisztítja saját környezetét.   

Forrás: hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei