A Hyundai csoport szállította Ferenc pápát Koreában


A pápamobil olyan, mint az amerikai elnök különgépe – vonatkozzon éppen bármilyen autóra is, amit a pápa használ. Dél-koreai látogatása során Ferenc pápa a helyi autógyártókat választotta: egy Kia Soult és egy Hyundai Santa Fét.

Ferenc pápa ötnapos koreai látogatása során ebben a fájdalmasan öntudatos országban számos hívőjét meglepte, amikor drága luxusautó helyett hétköznapi autóval vonult végig a városon. A múlt hét csütörtöki érkezésekor ugyanis a pápa egy fekete Kia Soullal hagyta el a repülőteret, amit talán túl szerénynek is tartanának egy ilyen világszerte elismert egyházfőtől. Az élő televíziós közvetítésen jól átható, amint a pápa beül a Soul hátsó ülésére, kézzel letekeri az ablakot, majd mosolyogva integet a tömegnek. Ezek után néhány nagy fekete limuzin kíséretében Fenrec pápa kisautója Szöul felé vette az irányt.  


A pápa látogatása során végig alapkivitelű, dél-koreai gyártmányú, nem páncélozott autókat használt. a Kia Soul sötétszürke volt, míg a szintén általa használt, különlegesen átalakított, platós Hyundai Santa Fe fehér. A látogatás kulcsfontosságú eseménye 124 mártír boldoggá avatása volt, amelyre legalább 800 ezren voltak kíváncsiak.

A dél-koreaiakat lenyűgözte a pápa szerény autóválasztása. „Megtisztelőnek érzem, hogy Ferenc pápa nem egy golyóálló autóban utazik” – mondja egy 22 éves keresztény diák. „Remélem, biztonságosan megérkezik és jó üzenetet hoz nekünk.”


Ferenc pápa, akit a Nép Pápájának is ismernek, korábban Rómában egy Ford Focust, Brazíliában pedig egy Fiatot választott, elutasítva a luxuslimuzinokat mondván: „Nagyon fáj, amikor egy papot vagy apácát a legújabb autóban látom. Az autó szükséges a sok feladat elvégzéséhez, de kérem, válasszanak szerényebbet. Ha mégis elképzelnél egy ilyet, gondold át, mennyi gyerek hal éhen világszerte.”


Korábbi pápák Mercedes-Benz Pullman limuzinokat, M és G-osztályos terepjárókat és Range Rovereket használtak. Ferenc pápa azonban ezeken túlmenően még a tömegközlekedést is használja, pápai teendői után gyakran buszra száll.  


Ferenc takarékossága és szerénysége nagy elismerést váltott ki a koreaiakból, ahol a kiélezett versenyben nagy szerepet játszik a státusz és a jólét, ezek pedig nagy mértékben hozzájárulnak az ország iparának fejlődéséhez.


Forrás: motioncars.inquirer.net

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei