Indiában bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Elite i20


A Hyundai Motor India a világon elsőként mutatta be az Indiában Elite i20 névre keresztelt új generációs i20-ast, amely új mércét állít fel a prémium kisautó kategóriában.

A sportos, dinamikus és innovatív kisautó a Folyékony Szobrászat továbbfejlesztett 2.0-ás dizájnfilozófiára építkezik. Kifinomult, prémium stílusával az Elite i20 magában hordozza a Hyundai elegáns külső és intuitív belső tervezési struktúráját, miközben megjelenése harmonikus és egyúttal sportos. A prémium felszereltség, stílus és vezetési dinamika mind az egy kategóriával nagyobb autóban megszokott színvonalat hozza. Az új modell sikeresen és magabiztosan teljesíti mindazt, amelyet vásárlói elvárnak tőle.  


„Az Elite i20 egy olyan világszínvonalú termék, amelyet úgy terveztek és fejlesztettek, hogy a várakozások feletti értéket nyújtsa vásárlói számára” – mondta B. S. Seo, a HMIL ügyvezetője az Elite i20 világpremierjén. „Az új modell prémium tulajdonosi élményt nyújt az újdonságkereső, modern és prémium elit ügyfeleink részére. A vadonatúj Elite i20 fiatalosan sportos külsejét és prémium belső kialakítását a Folyékony Szobrászat 2.0 ihlette. Az Elite i20 divatdiktátorként a Hyundai Modern Premium márkaképét tükrözi és a Hyundai indiai növekedésének egyik fontos tényezője.”


Az új Elite i20 fejlesztőinek elsődleges célja a modell vezetési dinamikájának fokozása és a rugózás, valamint a kezelhetőség javítása volt, amelynek eredményeként a modell új mércét állít fel az indiai prémium kisautók kategóriájában. Az indiai utakon végzett kiterjedt tesztelés és finomhangolás következtében sokat javult a rugózási kényelem.


Az i20 indiai változata 3 985 mm-es hosszával 10 milliméterrel rövidebb, mint a most kapható modell és öt centivel rövidebb, mint az európai változat. Habár ez utóbbi további paraméterei közül csak a 2 570 mm-es tengelytáv ismert, feltételezhetően a többi méret azonos a két változaton: a szélesség 24 mm-t gyarapodva immár 1 734 mm, míg a magasság továbbra is 1 505 mm.


Az Elite i20 kezdetben kétféle nagyteljesítményű erőforrással rendelhető, amelyek megbízható teljesítmény-leadásuk mellett kellőképpen takarékosak is. A 83 lóerős 1,2 literes benzines és a 90 lóerős 1,4 literes CRDi dízelmotorok minden körülmény között maximális vezethetőséget biztosít lóerejük és nyomatékuk segítségével.


A vadonatúj Elite i20 belső tere ergonomikus, vezetőorientált műszerpultja a Hyundai Motor alapvető belsőépítészeti prémium esztétikáját, intuitív és egyszerű kezelhetőségét foglalja magában. Az új i20 vásárlói felszereltségtől függően többek között 1 GB belső memóriával és Bluetooth kihangosítóval rendelkező integrált audiorendszert, Supervision műszeregységet, hátsó szellőzőket, teljesen automatikus, ionizátorral felszerelt klímarendszert és tolatókamerát is rendelhetnek.


Az Elite i20 tervezői a kényelem mellett az utasok védelmét biztosító fejlett biztonsági rendszerekre is kellő figyelmet fordítottak, így a dupla légzsákok, a blokkolásgátló, a pánikfékrendszer mellett a tolatókamera segédvonalai immár a kormánykerék állásától függően rajzolja fel a haladás irányát.


Az új Hyundai Elite i20 modell Era változatának indulóára szervokormánnyal, első elektromos ablakokkal, fényezetlen külső tükrökkel és kilincsekkel, központi zárral, indításgátlóval és manuális klímával 489 ezer rúpia (kb. 1,9 mFt), míg a legolcsóbb dízelváltozat 609 ezer rúpiáért (kb. 2,3 mFt) vihető haza. A kínálat csúcsán elhelyezkedő és többek között tolatókamerával, automata fényszóróval, alufelnikkel, audiorendszerrel, két légzsákkal és blokkolásgátlóval felszerelt Asta CRDi változat ára 766 ezer rúpia (kb. 2,9 mFt).


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei