Ausztriába is érkezhet Hyundai ix35 Fuel Cell


Öt darab Hyundai ix35 Fuel Cell érkezik majd Ausztriába, ahol egy új töltőállomás is megnyitja a kapuit.

Az észak-olaszországi Bolzanoban nemrég aláírt megállapodás értelmében a Hyundai öt darab üzemanyagcellás ix35 Fuel Cell modellt szállít Ausztriába, ahol az ősszel érkező autók mellett Innsbruckban egy OMV hidrogénkutat is felavatnak majd. A Hyundai ezzel Ausztriában is újabb nagy lépést tesz környezetkímélő technológia elterjedése irányába.  


A Hyundai idén áprilisban jelentette be, hogy a HyFIVE projekt keretei között 75 darab ix35 Fuel Cell modell kerül kiszállításra Bolzano, Koppenhága, Innsbruck, London, München és Stuttgart városában. A projekt célja a technológiához kapcsolódó infrastruktúra jelentős bővítése is azért, hogy az üzemanyagcellás járművek első vásárlói részére nagyobb választási lehetőséget tudjanak felkínálni.  


Nemrég a Toyota és a Honda is bejelentette, hogy 2015-től hidrogénnel üzemelő autókat kívánnak forgalomba hozni, amelyeket akár magánügyfelek is megvásárolhatnak majd. Amennyiben a kúthálózat jelentősen bővül a jövőben, a hagyományos üzemanyagokhoz képest az üzemanyagcella valóban jelentős alternatíva lehetne. Sajnos egyelőre azonban a technológia igen drága, így a környezetbarát meghajtású modellek indulóára akár 80 ezer euró is lehet. A jövőben a technológia elterjedésével azonban jelentősen csökkenhetnek majd az üzemanyagcellás modellek árai.    

Forrás: auto.oe24.at

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei