Moszkvában bemutatják a Hyundai Equus nyújtott változatát


A Hyundai az augusztus végén megrendezésre kerülő Moszkvai Autószalonon mutatja be a márka Equus zászlóshajójának nyújtott tengelytávúú változatát.

A Hyundai 28 centiméterrel nyújtotta meg a „normál” Equus tengelytávját, amellyel annak teljes hossza 5 456 centiméterre növekedett. A tengelytáv mellett a Limousine változat jókora motorháztető díszével és a toldás miatt széles B oszlopán virító „Limousine” emblémájával is kitűnik.   


Az Equus Limousine fényűző belső teret kínál, amelynek középpontjában a hátsó üléseken elhelyezkedők kényeztetése áll. A rövidebb tengelytávolságú Equus hátsó üléspadját két, önállóan elektromosan állítható szék váltotta fel, amelyeket egy széles középső konzol és kartámasz választ el egymástól. A prémiumérzés fokozására az egész utasteret plüss bőrkárpittal és valódi fabetétekkel tették még elegánsabbá.    


Az Equus Limousine-t egy 5,0 literes V8-as benzinmotor 430 lóerővel és 510 Nm nyomatékkal könnyedén mozgatja. Az erőforráshoz egy nyolcfokozatú automatikus váltó kapcsolódik, amelynek segítségével az autó százra mindössze 5,8 másodperc alatt gyorsul fel, a végsebessége pedig 225 km/h. A nyújtott Equus természetesen alapáron már összkerékhajtással is rendelkezik.


A Hyundai Equus Limousine várhatóan már az autószalon után kapható lesz Oroszországban, amelynek ára 4 040 000 rubel, azaz mintegy 25,8 millió forint lesz.


Habár a Hyundai eddig kizárólag a hazai, dél-koreai piacán értékesítette az Equus Limousine-t, Oroszország mellett várhatóan más piacokon is megjelenik majd a későbbiekben. A koreai márka azonban jelenleg nem tervezi az autó bemutatását az Egyesült Államokban vagy Európában.  

Forrás: leftlanenews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei