Legördült a futószalagról az első Hyundai Nigériában


A nigériai székelyű Stallion Group multinacionális vállalat bejelentette, hogy megkezdte a Hyundai autóinak helyi összeszerelését.

A vállalat egy multibrand összeszerelő-üzemet működtet Nigériában, ahol áprilisban kezdték meg a nigériai gyártású Nissan modellek összeszerelését, most pedig a Hyundai modelljei is itt készülnek. A nigériai autóipari politika által támogatott helyi összeszerelés az ország gazdaságának élénkítése mellett az autók vételárára is kedvező hatással van.

Sunil Vaswani, a Stallion Group ügyvezetője nyilatkozatában elmondta, a Hyundai modelljei elérhető árakon kerülnek a kereskedésekbe, amelyek minden tekintetben teljesítik a legmagasabb autóipari szabványokat is. A Hyundai személyautói közül a Grand i10, az Accent, az Elantra és az ix35, míg a haszongépjárművek közül a 10 tonnás H160, a héttonnás HD120 és a háromtonnás teherbírású HD78 készül itt, de a Hyundai 28+1 személyes Country és a 30 személyes egyedi Stallion Country buszok közül is összeszerelnek néhányat itt.


Azért, hogy az itt termelt autók még versenyképesebbé válhassanak, Olesegun Aganga, a nigériai Ipari, Kereskedelmi és Befektetési Minisztérium vezetője megígérte az ország 14 autógyártójának, hogy tárgyalásokat fog kezdeményezni annak érdekében, hogy a nigériaiak nagyjából 10 százalékos kamattal vehessenek fel négy éves futamidejű, autóvásárlási célú hitelt.   

Az autógyártók versenyképességének fokozása érdekében Aganga azt is megígérte, hogy a jövőben az előre gyártott egységekből összeszerelt, CKD eljárásban behozott részegységekre nem vetnek ki a jövőben vámot.

Forrás: ventures-africa.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei