Megszűnik a Hyundai Elantra Coupe amerikai forgalmazása


A Hyundai nem tervezi bemutatni a 2015-ös modellévű Elantra kétajtós kupéváltozatát, mivel annak kereslete vélhetően visszaesett az elmúlt időszakban.

A megfizethető árú kétajtós kupék iránti keresletcsökkenés újabb áldozata a Hyundai Elantra Coupe, amely 2015-re eltűnik a koreai márka amerikai kínálatából. A kétajtós változat először 2013-as modellként mutatkozott be a Chicagói autószalonon 2012-ben, így a modellváltozat nagyon rövid életűvé vált.    


A kereskedők egyelőre a megmaradt 2014-es Hyundai Elantra Coupe modelleket árusítják, de a modellből további készlet már nem érkezik. A Hyundai nem közölte az Elantra amerikai kivezetésének okát, de vélhetően az alacsony eladási darabszám állhat a döntés hátterében. A konkrét számokat nem ismerjük, mivel a Hyundai által megadott statisztikában nem szerepel különálló elemként a Coupe, abban a négyajtós Elantra mellett a GT és a Coupe összesített eladásait tüntetik fel.  


Lehetséges, hogy a Hyundai döntése hátterében a csoport másik tagja, a Kia Motors megsegítése áll, amely a tavaly frissített, technikailag szinte teljesen azonos Kia Forte Koup változattal van jelen a kompakt kupék piacán. Egyébként sincsen sok kompakt kupé a tömeggyártók kínálatában, hiszen az Elantra Coupe és a Forte Koup egyetlen ellenfelének a Honda Civic Coupe számít.   


Az Elantra kínálata a kupé kivételével továbbra is elérhető maradt. A 2015-ös Hyundai Elantra limuzin kisebb változtatásokkal már kapható a márkakereskedésekben és a Hyundai szóvivője azt is megerősítette, hogy az Elantra 2015-ös GT változata is hamarosan bemutatkozik. Az európai i30 modellre épülő Elantra GT új változata sem tér majd el jelentősen a korábbiaktól, hiszen egy éve kapta meg a 2,0 literes új benzines motort.  

Forrás: automobilemag.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei