Nyolcszemélyes változattal jön az új Hyundai Santa Fe


A Hyundai azt tervezi, hogy a Santa Fe modell 2017-ben esedékes modellváltásakor nyolcszemélyes változatban is bemutatkozik az autó, amelyre akár egy prémium crossover is épülhet később.

Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnöke az Edmunds magazinnak elárulta, hogy a következő generációs Santa Fe belső terét úgy bővítik majd, hogy az alkalmas legyen akár nyolc személy kényelmes szállítására is. A jelenlegi Santa Fe (Európában Grand Santa Fe) csak hét utast képes befogadni. 


„A vásárlók egy igazi nyolcszemélyes autót szeretnének, aminek még csomagtere is van” – mondta Zuchowski. „Alapvetően a szélességen múlik, hogy nyolc személyt kényelmesen elhelyezhessünk, amit a szegmens vásárlói igényelnek.” Éppen ezért szerinte a következő Santa Fe szélesebb lesz, mint a jelenlegi azért, hogy megfelelő kényelmet nyújtson nyolc személynek. 

Nyolcfős utasteret olyan konkurensek kínálnak Amerikában, mint a Honda Pilot vagy a Toyota Highlander. Zuchowski elmondta, hogy a Santa Fe és a Highlander méretei nagyjából egyformák, de a Toyota „okosan rendezte be a belső teret.”


„Egy teljes értékű nyolcszemélyes autót hoztak létre, amely remekül funkcionál” – mondta Zuchowski. „Tehát csak néhány apró kiigazítást kell végeznünk a Santa Fe hosszabb tengelytávú változatán és ugyanezt a funkcionalitást kapjuk.” Azt is hozzátette, az új modell talán 2017 körül érkezhet. 

Ahogyan korábban, Zuchowski most is megerősítette, hogy a kereslet megfelelő kielégítése érdekében lépéseket tettek. A Santa Fe és az ötszemélyes Tucson hobbiterepjárók Dél-Koreában készülnek, míg a Santa Fe Sport modelljét a Kia Motors amerikai üzemében készítik. „Mindhárom modell jövő ilyenkor már jóval nagyobb mennyiségben készül” – mondta el Zuchowski. Ez azt is jelenti, hogy a vásárlók könnyebben hozzájuthatnak majd kiválasztott modelljükhöz.  

Az autógyártó továbbá fontolgatja egy, a Santa Fe fölé pozícionált prémium modell bevezetését is, amely a Lexus RX konkurense lehetne. „Határozottan tanulmányoztuk a prémium személyszállítók piacát. Nincs még konkrét tervünk, de nincs is törölve. Ez épp megfontolás alatt áll.”


Amennyiben a gyártó a prémium modell megépítése mellett dönt, az minden bizonnyal a Santa Fe platformjára készül majd el. „Az RX alapjában véve egy Highlander, amelyért a Toyota több pénzt kérhet, hiszen másik szalonban árusítja” – tette hozzá Zuchowski. 

Ha tényleg bevezetik, a Hyundainak viszont ugyanabban a bemutatóteremben kellene értékesítenie a prémium modellt, mint amelyben a tömeggyártású Santa Fe is áll. „Még bonyolultabb lesz prémium értéket kérni akkor, amikor ugyanabban a térben áll mindkettő” – mondja Zuchowski. „Nem lehetetlen, de mindenképpen kihívás számunkra. Mindenképpen átnézzük a lehetőségeket.”

Forrás: edmunds.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei