Az új Sonatában mutatkozhat be először a Hyundai új GDCI motorja


A Hyundai Motor az idei év második felében megkezdi a benzines motorjainak következő generációjának tesztelését, amely jövőre akár sorozatgyártásba is kerülhet.

A Hyundai Motor tavaly mutatta be először a nyilvánosságnak új fejlesztésű benzines motorját, amely a márka elnevezési hagyományait követve GDCI, azaz Gasoline Direct Compression Injection – Közvetlen befecskendezésű és Kompresszió-gyújtású motor névre hallgat. A gyújtógyertyát nélkülöző erőforrás hatékonyságát kompresszorral és turbófeltöltővel növelték, előbbi alacsony, míg utóbbi magasabb fordulatszámon segíti a motort.


A gyáriak szerint ez az 1,8 literes erőforrás 25 százalékkal hatékonyabb, mint az átlagos egységek, folyamatosan változó szelepvezérlésének köszönhetően pedig üzemanyag-fogyasztása egy 2,0 literes dízelmotoréval is felveszi a versenyt.

Iparági források szerint a Hyundai Motor a fejlesztés vége felé közeledik, így következő lépésként megkezdik a motor országúti tesztelését. Az új GDCI motort először várhatóan a Sonata kapja majd meg, állítólag még az év vége előtt.  


Az országúti próbákat a Hyundai Motor koreai Namyang fejlesztőközpontja és a detroiti Hyundai Technical Center párhuzamosan végzi majd. Az erőforrást a Hyundai Motor America a Delphivel közösen fejlesztette, amely a világ egyik legnagyobb autóipari beszállító cége.   

Forrás: koreaittimes.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei