Készül a Hyundai kompakt hibridje


Amerikában már tesztelik a Hyundai legújabb hibridjét, amely minden eddiginél kompaktabb méreteivel egyértelműen a Toyota Prius babérjaira tör majd.

A Hyundai már egyáltalán nem ismeretlen a hibridek világában, hiszen hazáján kívül 2011. óta Amerikában is forgalomba hozza a Sonatára épülő benzin-elektromos modelljét. Ennek legújabb változata 6,2 literes átlagfogyasztásával azonban egyértelműen nem veheti fel a versenyt a Toyota Prius 4,7 literes eredményével.


A legfrissebb kémfotók szerint azonban a Hyundai végre készen áll arra, hogy szembeszálljon a hibridek úttörőjével. Az i30 módosított karosszériájába bújtatott technikát felfedi az amerikai sivatagban haladó konvojt kísérő néhány Toyota Prius, amelyeket egyértelműen referenciaként használnak a koreai mérnökök.   

Összesen négy darab, különböző mértékben módosított i30 modellt vittek próbakörre a mérnökök, amelyeket a hagyományos Prius mellett a családi változat, a Prius+ is kísért. Az egyik prototípus nyújtott padlólemeze alapján sejthető, hogy a Hyundai több változatot is tervez új hibridjéből, amely inkább egy teljesen különálló modell lesz a kínálatban ahelyett, hogy egy már meglévő modell, mondjuk az i30 egyik változata lenne.


A kémfotósoknak sikerült felvételeket készíteniük a prototípusok belső kialakításáról, amely egy hagyományos i30 belterét mutatja, ám ennél fontosabb, hogy a karosszéria alá is belestek, ahol egyértelműen kivehető a hátsó ülések alá szerelt hibridrendszer akkumulátora. Mellette viszont egy élénk narancssárga töltőkábel utal arra, hogy a Hyundai újdonsága esetleg hálózatról is tölthető lesz majd.  


A Hyundai már 2010-ben, a Detroiti Autószalonon bemutatott egy hibridtanulmányt. A Prius formavilágát idéző Blue-Will koncepcióautót akkor egy 1,6 literes közvetlen befecskendezésű, 152 lóerős négyhengeres benzinmotor és 100 kW-os elektromos motor hajtotta.

Forrás: autoblog.comautoguide.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei