A Hyundai Sonata az egyik legbiztonságosabb a kategóriájában


Az amerikai Közúti Közlekedésbiztonsági Biztosítási Intézet (IIHS) a legmagasabb, TOP SAFETY PICK+ elismeréssel jutalmazta a 2015-ös Hyundai Sonatát.

A vadonatúj, hetedik generációs Hyundai Sonata számos aktív biztonsági rendszereinek, többek között ráfutásos ütközésmegelőző rendszerének, holttérfigyelő rendszerének, hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszerének köszönhetően a biztonság és kifinomultság új szintjét hozta el az amerikai középkategóriába. A Sonata a 2015-ös Genesis mellett a második olyan Hyundai modell, amely kiérdemelte az IIHS TOP SAFETY PICK+ elismerését.


„A legmagasabb kategóriába sorolással elismerjük az autó egyedülálló biztonsági színvonalát” – mondta az IIHS elnöke, Adrian Lund. „ a 2015-ös Hyundai Sonata nemcsak arra képes, hogy egy esetleges ütközés esetén megvédje a benne ülőket, de az opcionális figyelmeztető rendszereinek segítségével képes elkerülni a leggyakrabban előforduló baleseti szituációkat is.”

Az IIHS mérsékelt átfedéses frontális, kis átfedéses frontális, oldal- és borulásos tesztekkel értékeli a járműveket, de ezen kívül a hátulról érkező ütközésnél jelentkező nyakra és fejre ható erőhatások mérséklését is vizsgálja az adott autók üléseiben. Az intézet emellett értékeli a kapható megelőző rendszereket is, amelyek a balesetek elkerülését vagy azok hatásainak mérséklését szolgálják. A TOP SAFETY PICK+ kategóriába sorolt modelleknek JÓ értékelést kell kapniuk az enyhe átfedéses frontális, az oldalütközés, valamint a borulási és a ráfutásos balesetek szimulációjakor, valamint ELFOGADHATÓ minősítést kell kapjon a kis átfedéses frontális ütközésnél és meg kell lennie az autóban a frontális ütközés-megelőző rendszerek alapjainak.  


„A Hyundai tervezői és fejlesztői munkájának középpontjában az utasbiztonság áll” – mondta Mike O’Brien, a Hyundai Motor America terméktervezési vezetője. „Az IIHS legmagasabb szintű elismerése megerősíti az utasok biztonsága iránti elkötelezettségünket, a Sonatát pedig balesetmegelőző rendszereinek köszönhetően a piac egyik legbiztonságosabb tagjává tette.”

A 2015-ös Hyundai Sonata már alapáron menetstabilizálóval, járműstabilitás-kontrollal, kipörgésgátlóval, blokkolásgátlóval és kerekenkénti érzékelővel rendelkező keréknyomás-érzékelőkkel rendelkezik.


Forrás: globalpr.hyundai.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei