Ilyen lehetne a Hyundai i20 háromajtósa


A Hyundai egyelőre csak az i20 második nemzedékének ötajtósát mutatta meg, de elképzelhető, hogy nemsokára a háromajtós változatot is megismerhetjük.

Manapság egyre kevesebb autógyártó vállalkozik arra, hogy kisautójából háromajtós változatot készítsen, mivel azok kevésbé praktikusak, mint ötajtós testvéreik. Így pl. az új Clio sem készül három ajtóval, ahogyan a Mercedes A-osztályból vagy a Mazda2-ből sem kapható háromajtós változat.

Erre a sorsra juthat a Hyundai i20 is? A koreai vállalat néhány napja hozta nyilvánosságra új kisautójának első fotóit, amely azonban már nem is annyira kicsi. Az autó hossza több,, mint 4 méter, amellyel egy évtizeddel korábban még a kompaktmodellek között versenghetett volna. A tengelytáv 2 570 mm-es hossza is tekintélyes, így az autó kerekei gyakorlatilag az autó négy sarkába költözve rengeteg helyet hagynak az i20-ban ülőknek.


A múltban a Hyundai eladásainak harmadát tették ki a háromajtós kisautók, ám nagyon úgy tűnik, az új i20-ból nem akarnak ilyen változatot. A Modern Prémium irány a Folyékony Szobrászattal karöltve egyszerűen nem tűnik összeegyeztethetőnek a költségkímélő megoldásokkal.   

Mindenesetre nagy kár lenne, főleg azért, mert a magyar X-Tomi Design elkészítette saját háromajtós i20 változatát, amely sportosságban felveszi a versenyt a 2010-es Clio 3 GT-vel. Azért van még remény, hiszen a Hyundai a jelenlegi i20 háromajtós változatával tért vissza a motorsport világába és már hírül is adták, hogy a következő idényben az i20 vadonatúj változatával kívánnak rajthoz állni. Ezen túlmenően pedig még tavaly decemberben bejelentették, hogy az i20 lesz az első modell, amelyből készül „N” szériás sportváltozat, amely sokkal jobban mutatna sportos dinamikus háromajtósként, mint ötajtós modellben.   

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei