Ismét 9 százalék felett a Hyundai piaci részesedése


A Hyundai csoport globális piaci részesedése 2014 második negyedévében három negyedév után ismét meghaladta 9 százalékot, amely elsősorban az új Genesis és Sonata modelleknek köszönhető.

Iparágii adatok szerint a Hyundai csoport 2 004 000 darab új autót értékesített a világpiacon a második negyedévben, amellyel a globális piac 9,1 százalékát birtokolja. A piaci részesedés 0,8 százalékkal haladja meg a 8,3 százalékos első negyedévi eredményt, miközben a koreai márka 2012 utolsó negyedévében érte el a legmagasabb arányt, akkor a piac 9,4 százaléka volt az övék.

Az elmúlt év második és harmadik negyedévében 9,0 százalék volt a Hyundai csoport részesedése, míg ez 2013 utolsó negyedévére 8,5, majd 2014 első negyedévére 8,3 százalékra zsugorodott. A mostani meredek emelkedés mögött elsősorban a Genesis és Sonata modellek által generált újautó-effektus állhat, de emellett a BRIC (Brazília, India, Kína) államokban kínált stratégiai modellk iránt jelentkező növekvő kereslet is segítette a gyártót.


Csoporton belül a Hyundai Motor piaci részesedése az év eleji 5,1-ről 5,7 százalékra emelkedett a második negyedévben, míg a Kia Motors teljesítménye 3,2-ről 3,4 százalékra nőttt ugyanebben az időszakban.

A vállalatcsoport piaci részesedése 8,7 százalék volt az első félévben, amely 0,1 százalékkal kevesebb, mint tavaly ilyenkor. Iparági elemzők szerint amennyiben a Sonata értékesítése komolyabban megkezdődik, valamint az új Kia Carnival és Sorento modellek is jól teljesítenek, akkor az összesített piaci részesedés történelmi csúcsot is dönthet idén.


A Hyundai csoport globális piaci részesedése először 2010-ben érte el a 8 százalékot, azóta pedig nem sokat mozdul: 2011-ben 8,6 %, 2012-ben és 2013-ban pedig 8,8 %.

A globális eladások emelkedése ellenére a működési nyereség jelentősen csökkent, így a jövedelmezőség egyre égetőbb kérdéssé lépett elő. A Hyundai működési nyeresége 13,3, a Kiáé pedig 31,7 százalékkal csökkent 2014 második negyedévében.  

Forrás: english.etnews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei