Már a cseheknél is kapható a Hyunda ix20 Cross


Csehországban készítik, így várható volt, hogy a belga és német importőr után a „hazai” képviselet is a forgalmazás mellett döntött.

A Hyundai ix20 modellre az MS Design tuningcég készítette el az attraktív „városálló” kiegészítő-csomagot, amelyben körkörös fényezetlen burkolatok, emelt hasmagasság és nagyobb könnyűfém kerekek adnak városi terepjárós hangulatot a modellnek. Az alul védőlemezt is viselő autó sötétített hátsó üvegezéssel és tükörházba épített indexekkel teszi teljessé a képet. Csehországban csak a nagyobbik, 1,6 literes benzinmotorral lehet megrendelni az ix20 Cross modellt, amelyhez alapáron jár a hatfokozatú manuális sebességváltó.

A Hyundai sajtóközleménye szerint az ix20 Cross igazi crossover, amelynek olyan ellenfelekkel kell megmérkőznie, mint a Renault Captur, a Peugeot 2008 vagy éppen az Opel Mokka és a Skoda Yeti elsőkerék-meghajtású változatai. A cseh piacon legnagyobb konkurensnek tekinthető Skoda is kínál terepcsomagos kisegyterűt, a Roomster Scout változatát.


Mivel az ix20 a harcias díszek ellenére továbbra is inkább egy kisegyterű, így kellőképpen tágas és variálható belső teret kínál utasainak. „A cseh ügyfeleink számára igen fontos a nagy csomagtér, amely elvárást az ix20 440 és 570 liter között variálható csomagtere teljesíti is, még a pótkerékkel együtt is” – mondja Milos Adamek, a Hyundai Motor Czech szóvivője, aki szerint az ix20 Cross 359 990 cseh koronás (kb. 4,05 mFt) ára igazán versenyképes ajánlat.

Az elsőkerék-meghajtásos Skoda Yeti 1,2 TSI 354 900 korona (kb. 4 mFt), az 1,4 TSI pedig 449 000 korona (kb. 5,06 mFt), míg a Renault Captur ára 289 900 korona (kb. 3,3 mFt). A Hyundai jelenleg a Volkswagen és a Skoda mögött a cseh piac harmadik legnagyobb szereplője, amely májusig 6 959 autót értékesített az országban.  

Forrás: idnes.cz

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei