Jellegzetesebb külsőt kap a Hyundai i40


Három év után itt az ideje a Hyundai i40 frissítésének, amely a legújabb kémfotók szerint sokkal jelentősebb mértékben változik, mint azt korábban gondoltuk.

Amíg a korábbi fotókon szereplő előszériás prototípusok enyhén módosított első kiképzésre engedtek következtetni, addig a Nürburgringen most lencsevégre kapott példány teljesen átalakított frontkiképzést kapott.


A vastag álca ellenére szembetűnő, hogy az új kiképzés nagyon hasonlatos a Hyundai nemrégiben Európában is bevezetett Genesis luxusautójának formáihoz. Ez azonban azért is érdekes, mert az i40 „testvérének” tekinthető, azzal azonos műszaki alapokra épülő 2015-ös Hyundai Sonata eltérő formákkal jelent meg, mint nagyobb testvére.


Ezek, valamint a frissítésre váró többi modellről készült fotók alapján kijelenthető, hogy a Genesisen alkalmazott hatszögletű hűtőmaszk a Hyundai márkaarculatának szerves részét képzi az elkövetkező években. Az i40 „arca” a hatalmas krómkeret mellett a korábbi sólyomszemre emlékeztető nappali menetfény áthelyezésével is megváltozik, de kérdés, hogy az a fényszóróban marad, vagy esetleg a Genesishez hasonlóan a lökhárítóba költözik.


Egyelőre nincs információ arról, hogy motorok terén bármilyen változás történne, maximum a meglévő erőforrások továbbfejlesztése lehet napirenden. Az i40 új változata a jövő évi Genfi Autószalonon lenne esedékes, de még az is lehetséges, hogy a Hyundai nem várja ki ezt az időt és már korábban lerántja a leplet új középkategóriásáról.

Forrás: carscoops.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei