Önként kompenzálja Santa Fe ügyfeleit a Hyundai


A Hyundai Motor bejelentette, hogy azon dél-koreai ügyfelei, akik az elmúlt időszakban Santa Fét vásároltak, kompenzációt kapnak az autójuk hibás fogyasztási adatai miatt.

A Hyundai Motor ugyan továbbra sem ért egyet a vizsgálatok eredményével, mégis minden olyan Santa Fe (DM) vásárlójának 400 ezer wont, azaz mintegy 389 dollárt fizet, amelyekről korábban a Közlekedési Minisztérium megállapította, hogy a jármű megadott fogyasztási értékei nem felelnek meg a valóságnak. Ez az intézkedés a Hyundai hazai piacán mintegy 140 ezer autót érint, így a vállalat összes kifizetése elérheti az 56 milliárd wont, azaz 54, 41 millió dollárt.

A dél-koreai Közlekedési Minisztérium júniusban jelentette be, hogy 1 milliárd wonra (kb. 1 millió dollár) fogja büntetni a Hyundait, mivel az általuk elvégzett teszt során a 2012 májusa óta gyártott, 2,0 literes dízelmotorral felszerelt Santa Fe (DM) fogyasztása 8,3 százalékkal haladta meg a gyártó által megadott értéket. Ez meghaladta a minisztérium által megállapított 5 százalékos hibahatárt.  


A Közlekedési Minisztérium azután kezdte meg a Dél-Koreában forgalmazott 14 modell fogyasztási értékeinek vizsgálatát, miután a Hyundai csoport 2012-ben elismerte, hogy az Egyesült Államokban értékesített mintegy 900 ezer autó (köztük a Santa Fe) fogyasztási értékei eltúlzottak.

A Hyundai ezzel együtt a szóban forgó Santa Fe hivatalos fogyasztási értékét 6,96 l/100 km-ről 7,24 l/100 km-re változtatja. A vállalat azt is kijelentette, továbbra is elkötelezett a kutatás-fejlesztés iránt azért, hogy vásárlói maximálisan elégedettek legyenek a Hyundai termékeivel. 

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei