A Hyundai i40 és Santa Fe modellek 2018 tavaszának maradványérték-óriásai


A FOCUS Online felmérése szerint a Hyundai Santa Fe 2,4 2WD és az i40 1,6 kombi 2018-ra a kategória legkevesebb értékét vesztő modelljének számít. Az 1,6 literes ix35-öt és a Veloster 1,6 GDI-t kategóriájának második helyezettjévé választották.

A FOCUS Online és a Bähr & Fess Forecasts GmbH minden félévben 16 járműkategóriában kiértékeli a különböző járművek abszolút és a relatív maradványértékét. Ezek közül azok az autók kerülnek kiválasztásra, amelyek a következő négy évben a legkevesebbet értékét vesztik el.  


A német Thomas Bürckle által megálmodott i40 1,6 literes változata 2014-es újkori értékéből a felmérés szerint 12 071 eurót veszít. Ezzel a maradványértéke az új árának 46,5 százalékát teszi ki. A dobogó legfelső fokán az i40 mellett ott van a Santa Fe (Magyarországon nem forgalmazott) 2,4 literes, kétkerék-meghajtású benzines alapmodellje, amelynek értéke 2018-ra 15 895 euróval csökken. Ezzel négy év múlva újkori értékének 47 százalékát tartja meg.  


A Hyundai sikercsapata a két győztes mellett a kupék és a kompakt terepjárók kategóriájában elért két második helyezéssel egészül ki: az egyedülálló 2+1 oldalajtós Veloster 1,6 GDI 10 547 eurós értékcsökkenésével 2018-ban még újkori árának 47,5 százalékát éri. A 2010-ben a márka formafilozófiájának alapköveként bemutatott Hyundai ix35 1,6-os alaptípusa pedig csupán 9 398 eurós értékvesztésével a szegmens meghatározó típusa. Az ix35 maradványértéke négy év után is 52 százalékos.   


Marcus Schrick, a Hyundai Motor Deutchland vezetője számára a felmérés eredménye újabb bizonyíték, hogy a márka modellpolitikája Európában is meggyőző: „Néhány évvel ezelőtt importmárkaként nem juthattunk a hazai gyártók maradványértékei közelébe. Azzal, hogy ma négy igen különböző modellünk is előkelő helyezéseket ért el, bizonyítja, hogy minőségi ígéretünk és autóink fejlesztése jó irányba halad.” – kommentálta Schrick az eredményeket.


Különösen a jó termékminőség és a teljes körű garanciacsomag (kilométer-korlát nélküli öt éves általános és mobilitásgarancia és öt éves felülvizsgálat) járult hozzá pozitívan a Hyundai modellek értéktartásához. A FOCUS Online és a Bähr & Fess Forecasts GmbH előre jelzett értékvesztése nemcsak a magánügyfeleknek, de a flottavásárlók, lízingcégek és biztosítók számára is hasznos és fontos döntési tényező lehet.    

Forrás: hyundai-presselounge.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei