Dízelmotor kerülhet a Hyundai Tucson amerikai változatába


Miközben nemrég átadták az első üzemanyagcellás Hyundai Tucsont Amerikában, a típus új generációja lassanként elkészül, amelyet akár dízelmotorral is árusíthatnak az Egyesült Államokban.

A 2016-os Hyundai Tucson várhatóan jövő év közepén mutatkozhat be, amelyről Chris Chapman, a Hyundai amerikai vezető formatervezője azt nyilatkozta: „Formai szempontból akkora ugrás lesz, mint az első generációs Elantra a másodikhoz képest.” Miközben a forma ígéretes lehet, a vállalat motorstratégiája is azzá válhat.  


Ahogyan a Hyundai a hidrogénnel üzemelő tüzelőanyag-cellás technológiát elsőként a Tucsonban mutatta be a nagyközönségnek, most pedig ugyanez a modell lehet az első dízelmotoros Hyundai az amerikai piacon. Az autógyártó Európában jelentős mértékben jelen van a dízelpiacon, míg a Santa Fét Koreában kizárólag dízelmotorral kínálják.    

A Hyundai egyik legnagyobb konkurense, a Volkswagen szerint a VW Tiguan TDI amerikai bevezetése nagyon fontos, miközben a Mazda képviselői utaltak arra, hogy a Mazda6 középkategóriás limuzin dízelmotoros változata után a CX-5 is megkaphatja a gázolajos erőforrást.


„Jelenleg szorosan nyomon követjük az összes alternatív üzemanyag-stratégiát a hibridektől, a konnektoros hibrideken és elektromos meghajtáson át az üzemanyagcelláig” – mondta Dave Zuchowski, a Hyundai Motor America elnöke. „Ezek közül a dízel a legalacsonyabb prioritású az Egyesült Államokban.”

Mike O’Brien, a vállalat amerikai termékköréért felelős vezető azonban kicsit árnyaltabban fogalmaz: „Annyit elmondhatok, hogy egy picit másban gondolkodunk, mint amivel ma rendelkezünk.”

Ha nem dízel, akkor viszont elképzelhető, hogy a 2016-os új Hyundai Tucson konnektorról tölthető hibridváltozatban is megjelenik az amerikai piacon.

Forrás: greencarreports.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei