Ősszel Európába is begurul a Hyundai ix25


Az idei Párizsi Autószalonon a vadonatúj i20 mellett az ix35-nél egy számmal kisebb terepjáró lesz a Hyundai stand fő attrakciója.

A Hyundai eddigi legkisebb hobbiterepjárójaként az ix25 olyan ellenfelekkel mérkőzik majd, mint a Renault Captur, a Peugeot 2008, az Opel Mokka, vagy épp a kategóriát megteremtő Nissan Juke. A Hyundai a 2014-es Pekingi Autószalonon még tanulmányként mutatta be a kisterepjárót, ám a német Autobild értesülései szerint Párizsban már a végleges változatot láthatjuk majd viszont.


Az ix25-tel egy időben a Hyundai bemutatja az i20 második nemzedékét is, amely az új Opel Corsa és a nemrég megújult Volkswagen Polo kategóriájában számíthat sikerre. Ezzel a két modellel a Hyundai tovább kívánja erősíteni pozícióját a kis- és kompakt kategóriában, amelyet a moduláris technológia tesz lehetővé.  


A moduláris építőelemek segítségével az ix25 várhatóan nagyobb testvérétől, az ix35-től örökli majd kisebb motorjait (1,6-os benzines és 1,7-es dízel), amelyekhez ugyanazok az üzemanyag-takarékossági rendszerek, pl. motorleállító kapcsolódik majd. 


Az összkerékhajtási rendszert is a nagyobb modellektől veszi át a kisterepes, amelynek indulóára mindenképpen azokénál kedvezőbbre, valahol 15 500 euró környékére várható.

Forrás: autobild.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei