Megmutatta magát az új Hyundai Elantra


Az amerikai sivatagban sikerült a kémfotósoknak lefilmeznie a jövőre érkező új Hyundai Elantra generációt, amelynek hűtőmaszkját nem sikerült eléggé eltorzítani ahhoz, hogy ne legyen felismerhető.

Úgy tűnik, a Hyundai „Terméklendület 2017” elnevezésű programjában a jövő év jelentős megújulást hoz, hiszen a korábbi kémfotók alapján érkezik az új ix35/Tucson, fejlesztik a Prius-ellenfél hibridet, készül a Genesis újkupéváltozata is, de még a teherautók piacán is nagy dobásra készül a koreai márka. Ezeket az autókat mind egy csokorban lehet megcsodálni a kaliforniai Halál-völgyében, ahol a nappali forróságban a Hyundai mérnökcsapata teszteli azokat.


Ezek között most feltűnt a 2016-os új Elantra is, amely teljesen új karosszériát és technikát kap majd a Hyundai Folyékony Precizitásként is emlegetett Folyékony Szobrászat 2.0 stílusirányzat hatására.  


Az új Elantra prototípusát ráadásul elöl egészen kis mértékben álcázták, így máris képet kaphatunk a leendő új modell első kiképzéséről. Ahogyan az várható volt, az első hűtőrácsot és lökhárítót a korábban már bemutatott Genesis és Sonata stílusában rajzolták meg, ám a hűtőmaszk hatszögletessége itt jóval nagyobb hangsúlyt kap, mint a nagyobb testvéreknél. Felettük a fényszórók teljesen átalakultak, a mostani Elantra mélyen hátranyúló idomaival ellentétben vékonyabb, vízszintesebb elrendezést mutatnak.   


Úgy tűnik, a Hyundai hasonló stratégiát folytat az Elantránál, mint a Sonata esetében tette, vagyis megőrzi a jelenlegi formaterv nagy részét. Erre utal a 2016-os Elantra prototípusának oldalvonala, amely szinte azonos a mostani generációéval, ám a részleteket ügyesen eltakarja az oldallemezeket és a teljes hátsó részt fedő takaróidom.


Jelenleg semmilyen konkrét információ nincs az új Elantra motorválasztékáról, ám az biztosra vehető, hogy sokat javítanak a modell dinamikáján és finomítanak kényelmén. A motorok között nagyon esedékes lenne a régóta bemutatott turbófeltöltéses benzinesek megjelenése és talán Európába is jut majd dízelmotoros változat.

Az új Elantra várhatóan jövő évben mutatkozik majd be.


Forrás: youtube.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei