A villamosítás a Hyundai Mobis jövőbeli növekedési motorja

A Hyundai Mobis, a világ ötödik legnagyobb autóalkatrész-gyártója a jövőbeni mobilitás versenyképességének növelése érdekében a villamosításra összpontosít, és arra számít, hogy a villanyautók lassuló növekedése ellenére a globális autóipar fő szereplőivé válnak.

A legnagyobb dél-koreai autógyártó, a Hyundai Motor Group leányvállalata a villamosításon, az autonóm vezetésen, az infotainment rendszereken és a kapcsolódási technológiákon dolgozik, hogy a jövőbeni növekedés és a profit diverzifikációja érdekében kulcsfontosságú mobilitási technológiákat biztosítson azáltal, hogy szoftvert és hardvert ötvöző mobilitási megoldásokat kínál. A vállalat a jövő mobilitási technológiái közül a villamosítást választotta alaptevékenységének, mivel az ágazatban már elegendő szakértelmet és know-how-t halmozott fel.

„A Hyundai Mobis célja a jövőbeli mobilitási ökoszisztéma ellenőrzése és a piacvezető csúcskategóriás termékek kifejlesztése” – mondta nemrég a vállalat illetékese. „Azt tervezzük, hogy aktívan közreműködve és a villamosításra összpontosítva több megrendelést nyerjünk el a globális autógyártóktól.”

Tavaly a vállalat bizonyította villamosítási technológiájának kiválóságát azzal a megállapodással, amelynek keretében az akkumulátorrendszerét, az elektromos járművek alapvető alkatrészét a Volkswagen AG, a világ második legnagyobb autógyártójának következő generációs környezetbarát járművek platformja számára biztosítani fogja. A Hyundai Mobis villamosítási részlege 2023-ban 8,9 milliárd dollár rekordértékesítésről számolt be, ami 26,6 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A Hyundai Mobis számos új technológiát mutatott be, köztük például a legördíthető járműkijelzőt és a Smart Cabin Controllert, az utastérbe integrált vezérlőt, amely a biztonságosabb vezetés érdekében figyeli a vezető állapotát. A vállalat januárban a nevadai Las Vegasban, a 2024-es CES kiállításon mutatta be a következő generációs, e-Corner mozgástechnológiájával felszerelt MOBION EV modelljét, amely hatalmas tömegeket vonzott.

A Hyundai Mobis célja, hogy növelje az ilyen technológián alapuló globális autógyártói megrendeléseket azért, hogy biztosítsa a jövőbeli növekedést és javítsa a jövedelmezőséget. E cél érdekében a vállalat készen áll arra, hogy a szoftver-orientált jövőbeli technológiákat konvergálja fejlett know-how-jával és versenyképességével az olyan alapvető autóalkatrészek terén, mint a fékek, a kormányzás, az elektronikus felfüggesztés, a légzsákok és a lámpák.

A vállalat tavaly rekordösszegű, összesen 9,2 milliárd dolláros autóalkatrész-megrendelést kapott a globális autógyártóktól, 72 százalékkal meghaladva eredeti célját, köszönhetően a stabil minőségnek, a globális gyártóbázisoknak és a tartós vásárlói bizalomnak. Céljuk, hogy idén összesen 9,3 milliárd dollár értékű alkatrészügyletet nyerjenek el a nemzetközi autógyártóktól.

A Hyundai Mobis 7 200 kutató-fejlesztő mérnökből álló tehetségbázisát Koreában és külföldön is megnövelte, hogy megerősítse versenyképességét az olyan alapvető jövőbeli mobilitási technológiák terén, mint az elektromosság, az önvezetés és a kapcsolódási technológia. A cég tavaly a Szöult körülvevő szatellitvárosok egyikében, Uiwangban nyitott egy vadonatúj villamosítási kutatóközpontot.

A vállalat jövőbeli üzleti stratégiáját, minőségi versenyképességét és vevői prioritását már sokan nagyra értékelték. A Fortune, az amerikai globális üzleti magazin a Hyundai Mobis vállalatát a világ egyik legcsodálatosabb cégének nevezte idén. A Hyundai Mobis-szal együtt mindössze négy dél-koreai cég került fel a Fortune listájára. Az Automotive News szerint a vállalat tavaly a világ ötödik legnagyobb autóalkatrész-beszállítója volt az eladások alapján, az elektromos járművek akkumulátorait gyártókat leszámítva.

Forrás: .kedglobal.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését