Megérkezett a Hyundai és az IVECO új közös elektromos kisteherautója

A Hyundai Motor az IVECO csoporttal együttműködve az IAA Transportation 2024. kiállításon bemutatta globális eLCV platformjának első forradalmian új elektromos járművét, amelyet IVECO eMoovy márkanév alatt fognak forgalmazni Európában.

Az eMoovy egyesíti a Hyundai elektromos jármű alváz-fülke alapú platformját az IVECO rakterével. A Hyundai bevált elektromos rendszerével van felszerelve, amely a Hyundai Motor Group legnagyobb elektromos hobbiterepjárójából származik. Az új jármű egy 800 V-os rendszerrel is rendelkezhet az ultragyors töltés érdekében, míg maximális hatótávja WLTP szerint akár 320 km egy feltöltéssel. A töltés rendkívül gyors, mindössze 10 perc alatt további 100 km-es hatótávolság nyerhető.

A biztonság kulcsfontosságú tulajdonság. Az új rendszer egy intelligens akkumulátor-kezelő rendszert (BMS) tartalmaz nagykapacitású akkumulátorokkal (76,1 kWh), összehasonlítva az azonos kategóriába tartozó elektromos kishaszon-járművekkel. Az érzékelők jelzik az akkumulátorra vonatkozó információkat, hogy megakadályozzák a meghibásodásokat és fenntartsák a biztonságos állapotot. Ezt a BMS-t a Hyundai elismert IONIQ EV-kínálatában és a prémium Genesis márkánál is alkalmazzák. Az eMoovy a többcélú járművekre (MPV) specializálódott V2L funkciókat is kínál, amelyek a nagyobb kényelem érdekében elektromos energiát biztosítanak a jármű belső terében és kívül is.

Az alacsony profilú és alacsony hasmagassággal rendelkező kialakítás ideális a logisztikai és szállítási szolgáltatók számára ahhoz, hogy maximalizálják a rakománytároló kapacitást és elősegítse a felhasználók mobilitását. Ez a megoldás jövőbiztos üzleti platformot jelent, amely az ipari ökoszisztéma részeként innovatív megoldásokat kínál az ügyfeleknek.

Az eMoovy belső kialakítása a Hyundai zászlóshajó egyterű Staria modelljén alapul, amely a vezető kényelmét szolgáló funkciókkal és széles vezetési információs kijelzővel van felszerelve. A jármű számos olyan fejlett vezetéstámogató rendszerrel (ADAS) is rendelkezik, mint például az ütközést elkerülő asszisztens, a sávelhagyást megelőző asszisztens és a parkolási távolságra figyelmeztető rendszer.

„Ez az innovatív jármű bemutatja a Hyundai és az IVECO közös elkötelezettségét a szén-dioxid-semleges jövő iránt” – mondta Ken Ramírez, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke és globális haszonjárművek és hidrogén üzletág vezetője. „A Hyundai úttörő globális eLCV platformjának kihasználásával és az IVECO európai szakértelmével az elektromos járművek mobilitási technológiáját kívánjuk továbbfejleszteni, hogy az eMoovy modellt a piacot átalakító vezető közlekedési platformmá tegyük.”

„Az eMoovy az első teljesen új jármű, amely a Hyundai-jal kötött együttműködésünkből született, és a zéró károsanyag-kibocsátású mobilitás iránti közös elkötelezettségünk bizonyítéka”– nyilatkozta Luca Sra, az Iveco Csoport tehergépjárművek üzletágának elnöke. „Az eMoovy-val tovább bővítjük elektromos meghajtású kínálatunkat, új szegmensbe lépve az energiaátállás támogatására és üzleti tevékenységük fokozására ügyfeleink számára hatékony megoldások szélesebb választékát kínálva. Ez a bevezetés további előrelépést jelent együttműködésünkben, mivel továbbra is hasznosítjuk szaktudásunkat és fejlett technológiáinkat, hogy előremozdítsuk tevékenységeinket a közös célunk, vagyis a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásra való átállás felgyorsítása felé” 

A Hyundai és az IVECO elkötelezett a környezetbarát haszonjármű-átállás felgyorsítása és a versenyképesség építése mellett azáltal, hogy innovatív megoldásokat hoznak létre a gyorsan változó haszongépjárművek piacán. Partnerségük 2022-es bejelentése óta a Hyundai és az IVECO jelentős előrelépéseket tett. Bemutatták az első IVECO eDaily üzemanyagcellás járművet a 2022-es IAA Transportation kiállításon, majd az IVECO BUS E-WAY H2-t a Busworld 2023 kiállításon. 2024-ben bejelentették, hogy szállítási megállapodást kötnek egy európai IVECO márkajelzésű elektromos kisteherautóhoz (eLCV), amely a Hyundai eLCV platformján alapul és aláírtak egy szándéknyilatkozatot (LOI) is arról, hogy az európai piacokon vizsgálják az elektromos nehéz tehergépjárművek megoldásait.

A Nemzetközi Automobil-Kiállítás (Internationale Automobil-Ausstellung) keretein belül az IAA Transportation a logisztikára, a haszonjárművekre és a szállítási szektorra fókuszál és páros években zajlik a németországi Hannoverben. A Hyundai 2021 óta vesz részt az IAA rendezvényeken, ahol számos akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás járművet és technológiát mutattak be.

Forrás: hyundai.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai is bevezetheti autóiban a fizetős funkciókat

Alapvető értékek - Hyundai i30 1.4 MPi Life teszt

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését