A Hyundai szállít villanyautó-platformot az Iveco kishaszonjárműveihez

A Hyundai Motor és az Iveco Group bejelentette, hogy aláírta azon szállítási megállapodást, amelynek értelmében a Hyundai Global eLCV platformját biztosítja az Iveco európai tisztán elektromos kishaszongépjármű-családjához. 

A szállítási szerződés aláírási ceremóniáján, amelyre a Hyundai Motor dél-koreai központjában, Szöulban került sor, Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor vállalat elnök-vezérigazgatója, Ken Ramírez ügyvezető alelnök és a globális haszonjárművek és hidrogén üzletág vezetője is részt vett. A Hyundai Motor vezetősége mellett Gerrit Marx, az Iveco csoport vezérigazgatója és Luca Sra, az Iveco csoport teherautó üzletágának elnöke is jelen volt az eseményen. Az új modellcsalád az Iveco Group meglévő elektromos kishaszonjármű-kínálatához, valamint az ikonikus Iveco Daily családjához csatlakozva bővíti a csoport kishaszonjármű-portfólióját. 

A Hyundai Motor és az Iveco Group 2022 márciusában kezdte meg együttműködését és azóta konkrét eredményeket is elértek a hidrogénüzemű haszongépjárművek terén, beleértve az eDAILY FCEV közös fejlesztését és az E-WAY FCEV városi busz bevezetését is. Az új megállapodás nemcsak ezen együttműködésük a környezetbarát termékcsaládok szélesebb körére kiterjesztését jelenti, de egyben kiemeli mindkét vállalat közös elkötelezettségét a széndioxid-semleges mobilitás és közlekedés felé vezető átmenet felgyorsítása iránt is.

Az Iveco márkajelzésű jármű lesz az első olyan exportmodell, amely a Hyundai új, tisztán elektromos kishaszongépjármű-platformjára (eLCV) fog épülni és amelyet kifejezetten a 2,5 tonnától a 3,5 tonnáig terjedő össztömegű haszongépjárművekhez fejlesztettek ki. Az innovatív platform a Hyundai következő generációs villanyautóinak legújabb technológiáját tartalmazza, alacsonypadlós kialakítással, amely fokozottabb használhatóságot tesz lehetővé a rakomány berakodása és szállítása során, valamint úgy tervezték, hogy megfeleljen a jövőben piacra kerülő elektromos meghatározott célra épített (PBV) járművek esetén felmerülő igényeinek.

Az együttműködés keretében a Hyundai gyártja és szállítja az európai piacra az Iveco márkajelzésű alvázfülkét, az Iveco csoport pedig helyben testreszabja és kizárólagos értékesítési csatornáin keresztül a komplett járműveket forgalmazza. A Hyundai Global eLCV platformjára épülő Iveco Group új terméke az idei IAA Transportation 2024 kiállításon kerül bemutatásra, amelyet 2024. szeptember 16-22. között tartanak a németországi Hannoverben.

„Az Iveco Group és a Hyundai Motor közötti egyedülálló együttműködés újabb jelentős előrelépést jelent” – mondta Luca Sra, az Iveco csoport teherautó üzletágának elnöke. „Ezen új, teljesen elektromos jármű bemutatása különösen izgalmas az európai piac számára, ahol a városi és elővárosi szállítás és elosztás kulcsfontosságú küldetés a logisztikai szolgáltatók számára. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a megállapodás nemcsak termékkínálatunkat erősíti meg, hanem elmélyíti kapcsolatunkat is a Hyundai vállalattal, megnyitva az utat az olyan folyamatos együttműködési projektek előtt, amelyek egy fenntarthatóbb társadalom felé vezetnek." 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy tovább bővíthetjük együttműködésünk termékportfólióját az új, tisztán elektromos kishaszonjármű-platformunk felhasználásával” – mondta Ken Ramírez, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke és globális haszongépjárművek és hidrogén üzletágának vezetője. „Hiszünk abban, hogy globális eLCV platformunk, az Iveco csoport európai piacon szerzett szakértelmével párosulva átalakító erő lesz a kishaszon-gépjárművek piacán, hozzájárulva a széndioxid-semleges jövő európai felgyorsításához." 

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei