Az Iveco és a Hyundai bemutatta közös üzemanyagcellás buszát

Az Iveco Group N.V.) és a Hyundai Motor vállalat a brüsszeli Busworld 2023 rendezvényen bemutatta legújabb közös fejlesztését, az Iveco BUS E-WAY H2 városi buszát.

Az új hidrogénüzemű üzemanyagcellás busz a két vállalat 2022 márciusában bejelentett, kölcsönösen előnyös együttműködésének egy újabb konkrét eredménye és tükrözi a nettó zéró széndioxid-kibocsátású mobilitás és közlekedés felé való átállás felgyorsítása iránti elkötelezettségüket. Az új modell kibővíti a városoknak szánt Iveco BUS zéróemissziós megoldásait, amely már eddig is magában foglalta a legújabb generációs akkumulátoros elektromos járműveket is.

Az E-WAY H2 egy 12 méter hosszú, alacsonypadlós városi busz, amely 310 kW-os villanymotorral és fejlett üzemanyagcellás rendszerrel van felszerelve, amelyet a HTWO, a Hyundai Motor Group üzemanyagcellás-rendszerekre épülő hidrogénüzleti márkája biztosít a modellhez. Az Iveco Group hajtáslánc-technológiákra szakosodott FPT Industrial márkája pedig négy tartályban 7,8 kg hidrogén tárolását és egy 69 kWh-s akkumulátorcsomagot biztosít, így a jármű normál üzemi körülmények között 450 km-es hatótávot tud megtenni.

Az E-WAY H2 lehetővé teszi a hidrogén-utántöltést és az akkumulátor feltöltését is. Az Iveco BUS által kifejlesztett hibrid, közepes teljesítményű koncepciója nemcsak a jármű töltési módját optimalizálja, hanem a fedélzeti akkumulátorcsomagot és az üzemanyagcellás rendszert is segíti a legmagasabb hatékonyság és tartósság elérése érdekében.

„A Hyundai 25 éve a hidrogéntechnológiában és a hidrogén-üzemanyagcellás mobilitás és a kereskedelmi szállítás területén világszerte bevált úttörő és vezető szerepet tölt be” – mondta Ken Ramirez, a Hyundai Motor ügyvezető alelnöke és a globális haszongépjárművek és hidrogén üzletág vezetője. „Meggyőződésünk, hogy ez az energiaforrás a fenntartható társadalom megvalósításának egyik alapvető pillére. Örömünkre szolgál, hogy osztozhatunk ezen elképzelésünkön partnerünkkel, az Iveco Grouppal. A mai leleplezés erős partnerségünk és elkötelezettségünk egy újabb konkrét példáját tükrözi, hogy felgyorsítsuk az iparág nettó zéró értékű átalakulását és teljesítsük küldetésünket az emberiség számára.”  

„Büszkék vagyunk arra, hogy bemutathatjuk hidrogénüzemű E-WAY H2 modellünket” – mondta Domenico Nucera, az Iveco csoport autóbusz üzletágának elnöke. „Fenntarthatósági utunk izgalmas mérföldköve a Hyundai Motorral történő sikeres együttműködésünk eredménye és megmutatja, hogy erősségeinket egyesítve egy olyan személyszállítási rendszert biztosíthatunk, amely környezetbarát, segít a klímaváltozás elleni küzdelemben és egészségesebb jövőt teremt a következő generációk számára." 

Az E-WAY H2-t a franciaországi Annonay-ban és az olaszországi Foggia-ban lévő IVECO BUS üzemekben fogják gyártani. A jármű október 7. és 12. között tekinthető meg a Busworld 2023 4. csarnokában található IVECO BUS standon.

Forrás: hyundai.news

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei