A Hyundai is a Tesla töltőit fogja használni Amerikában

A Hyundai csoport bejelentette, hogy elektromos autóihoz kapcsolódóan 2024. végétől bevezeti az észak-amerikai töltési szabvány (NACS) töltőportokat az Egyesült Államokban és Kanadában értékesített modelljeiben.

Az Egyesült Államokban 2024 negyedik negyedévétől a vadonatúj vagy felfrissített Hyundai, Kia és Genesis elektromos járművek kizárólag NACS-porttal fognak érkezni. Ezt követően Kanadában is bevezetik ugyanezt 2025 első felében. A Hyundai csoport NACS-portokkal rendelkező elektromos járművei ezzel több, mint 12 ezer Tesla Supercharger állomáshoz fognak tudni hozzáférni az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. Ezzel megduplázódik a Hyundai csoport villanyautó-vásárlói számára elérhető egyenáramú villámtöltő hálózat mérete.

„A Teslával való együttműködésünk újabb mérföldkövet jelent azon elkötelezettségünk irányában, hogy kivételes villanyautós élményeket biztosítsunk ügyfeleinknek” – mondta José Muñoz, a Hyundai Motor elnök-vezérigazgatója, valamint a Hyundai Motor North America elnök-vezérigazgatója. „Ez az új szövetség bizalmat ad a Hyundai elektromos modelljei tulajdonosainak ahhoz, hogy kényelmesen tudják tölteni járműveiket és kiegészíti közös vállalatunkat egy új, nagyteljesítményű töltőhálózat bevonásával, amely legalább 30 ezer állomással rendelkezik Észak-Amerikában.”

A Tesla hálózatának bővítése iránti elkötelezettsége javítani fogja az ügyfelek hozzáférését az otthonon kívüli töltőállomásokhoz és teljes mértékben támogatja az ultragyors töltési sebességet a Hyundai fejlett elektromos-globális moduláris platformra (E-GMP) épülő járműveinél, beleértve az IONIQ 5, IONIQ 6, a Kia EV6 és EV9, valamint a Genesis GV60 és GV70, illetve a jövőben bemutatkozó elektromos modelleket is. 

„Az elektromobilitás piacvezetőjeként a Kia egyre több világszínvonalú elektromos járművet kínál nagysebességű egyenáramú töltési lehetőségekkel, amelyeket mostantól a NACS töltőhálózat is támogat" – mondta Seungkyu (Sean) Yoon, a Kia America elnök-vezérigazgatója. „A töltőhöz való ilyen kiterjedt hozzáférés kétségtelenül növeli az ügyfelek elégedettségét, javítja az elektromos járművek tulajdonosi élményét és lehetővé teszi a járművezetők számára, hogy áram segítségével még több úticélt érjenek el a kontinensen.”

A Hyundai, Kia és Genesis villanyautók tulajdonosai a szoftverfrissítés elkészültével hozzáférést és automatikus fizetést kapnak a Tesla Supercharger hálózatához a Hyundai Bluelink, a Kia Connect alkalmazáson keresztül. A csoport elektromos járműtulajdonosai az autók multimédiás képernyőjén keresztül vagy okostelefonjainkon rákereshetnek és navigálhatnak a rendelkezésre álló Tesla Superchargerek között és ellenőrizhetik azok elérhetőségét, állapotát és árait.

 „Örömmel jelentjük be együttműködésünket a Teslával, hogy javítsuk az elektromos járművek és a töltési élményt a Genesis ügyfelei számára” – mondta Claudia Marquez, a Genesis Motor North America operatív igazgatója. „A töltőállomásokhoz való hozzáférés növelése lehetővé teszi a Genesis villanyautó-tulajdonosok számára is, hogy kényelmesen tölthessék fel járműveiket az Észak-Amerika-szerte gyorsan növekvő egyenáramú villámtöltő állomások hálózatán."

A jelenlegi CCS csatlakozóval rendelkező meglévő és jövőbeli Hyundai elektromos járművek tulajdonosai 2025 első negyedévétől férhetnek hozzá a Tesla Supercharger töltőhálózatához. A Hyundai egy adaptert kínál majd ezen ügyfelek részére, amelyeket elérhetővé tesz a NACS-vel felszerelt járművek CCS csatlakozókkal való töltéséhez.

„Supercharger töltőhálózatunk további elektromos járművek számára történő megnyitása közvetlenül támogatja azon küldetésünket, hogy felgyorsítsuk a világ fenntartható energiára történő átállását” – mondta Rebecca Tinucci, a Tesla töltési részlegének igazgatója. „Büszkék vagyunk arra, hogy a Hyundai csoportot az észak-amerikai töltési szabvány legújabb alkalmazójaként üdvözölhetjük.”

A Tesla hatalmas Supercharger hálózatához való hozzáférés kiterjesztése elősegíti a Hyundai azon stratégiáját, hogy az elektromos járművek vezetői számára a lehető legszélesebb töltési infrastruktúra álljon rendelkezésre. Amint azt korábban már bejelentette, a Hyundai a világ hat vezető globális autógyártójával is együttműködik egy új, nagyteljesítményű észak-amerikai töltőhálózat kifejlesztésében, legalább 30 ezer töltővel. Az új hálózat első amerikai állomásai az Egyesült Államokban a tervek szerint 2024 nyarán, Kanadában pedig egy későbbi szakaszban nyílnak meg.

Forrás: hyundainews.comkiamedia.comgenesisnewsusa.com

Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei