A Hyundai és az Iveco együttműködést fontolgat

A Hyundai Motor vállalat nemrég egy olyan szándéknyilatkozatot kötött az Iveco csoporttal, amelynek keretében feltárják a két cég közötti jövőbeli szorosabb együttműködés lehetőségeit. 

A Hyundai Motor vállalat megállapodott abban, hogy feltárja az Iveco csoporttal való széles körű együttműködés lehetőségét olyan területeken, mint az új technológiák fejlesztése, az alkatrészbeszerzés és a közös ellátási lánc kiépítése. Ennek keretében a két vállalat a közelmúltban egy közös szándéknyilatkozatot írt alá a Hyundai Motor szöuli központjában, amelyen részt vett Jae-hoon Chang, a Hyundai Motor vezérigazgatója, Martin Zeilinger, a Hyundai haszonjármű-fejlesztési technológiai részlegének vezetője, Gerrit Marx, az Iveco csoport vezérigazgatója, és Marco Liccardo, az Iveco technológiai vezetője.

A két vállalat kezdetben felméri és megvitatja az olyan kulcsfontosságú technológiák fejlesztésében való együttműködés lehetőségét, mint az elektromos hajtásláncok, a hidrogén-üzemanyagcellás rendszerek, az autonóm vezetés és a kapcsolódás, miközben megvizsgálják a járművek, platformok, hajtásláncok és egyéb alkatrészek kölcsönös ellátásának lehetőségeit is.

A Hyundai szerint a megállapodás „további fontos lépés a Hyundai Motor és az Iveco Group független stratégiájában, amelynek célja, hogy vezető innovatív megoldásokat hozzanak létre napjaink gyorsan változó környezetében, kölcsönösen előnyös együttműködések ökoszisztémájának kiépítésével.”

Mivel a középméretű és nehéz tehergépjárművek szegmensében a globális verseny tovább erősödik, a két vállalat profitálhat az új technológiai fejlesztés költségeinek megosztásából, az alkatrészek és rendszerek beszerzési költségeinek csökkentéséből, valamint a tengerentúli piacokhoz való hozzáférés javításából. Ha a kezdeti szakasz sikeres lesz, a partnerséget egy tőkelekötés tovább erősítheti.

Az elemzők gyakran tekintik az Iveco vállalatot potenciális egyesülési és felvásárlási célpontnak, tekintettel kisebb méretére olyan európai riválisokhoz képest, mint a Volkswagen Traton, a Daimler Truck vagy a Volvo Group. A Hyundai csoporttal történő lehetséges együttműködés nem érinti az Iveco együttműködését az amerikai Nikola céggel az elektromos és hidrogénüzemű nehéz teherautók területén – mondta az olasz cég szóvivője.

Forrás: just-auto.com, reuters.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei