New Yorkban debütált a megújult Hyundai Palisade

A Hyundai a New York-i Nemzetközi Autószalonon mutatta be jelentősen továbbfejlesztett, 2023-as modellévű Palisade hobbiterepjáróját, amely felfrissített belső és külső dizájnt, új infotainment és biztonsági funkciókat, valamint fejlett vezetőtámogató rendszereket kapott. 

A 2023-as Palisade formaterve méltóságteljes finomításokat közvetít, egyértelmű jellegzetességekkel, amelyek egy zászlóshajó hobbiterepjáróhoz méltóak. A szélesebb, lépcsőzetes hűtőrácsforma masszív a prémium megjelenés érdekében parametrikus pajzselemeket vázol fel. Az új világítás függőlegesen összekapcsolt, kompozit LED-lámpákkal rendelkezik, amelyek keretbe foglalják a hűtőmaszkot, így éles technikai vonzerőt biztosítanak. 

A prémium zászlóshajó megjelenés érdekében új, 20 colos, többküllős könnyűfém keréktárcsák töltik ki a keréknyílásokat. Az alsó első ütköző elem új csíkos részlete még inkább masszív megjelenést kölcsönöz. Az erőteljes, meghosszabbított motorháztető-profil lenyűgöző közúti jelenlétet hoz létre, míg a merész C-oszlopok és a panorámás oldalsó üveggrafika a harmadik sor tágasságát közvetíti. A hátsó nézet a függőleges LED hátsó lámpák és az alsó homloklemez ütközői révén a széles, stabil tartást emeli ki. Ennek a kialakításnak aerodinamikai előnyei is vannak, olyan speciális formatervezési jegyekkel, mint az A-oszlop dőlésszöge, a hátsó légterelő oldalsó díszítése, az optimalizált elülső hűtőtér kiterjesztett belső légterelővel, az aerodinamikai panelek és a hátsó kerék légterelői.

A 2023 Palisade mostantól egy innovatív Ergo vezetőülést kínál, amelyet úgy terveztek, hogy a hosszú utakon kényelmet biztosítson és segítsen csökkenteni a fáradtságot. A Palisade harmadik üléssora a Hyundai modellek esetén elsőként immár ülésfűtést is kínál utasai számára. A második üléssor immár szárnyas fejtámlákkal és ülésszellőzéssel is rendelkezik a nagyobb kényelem érdekében. A vezető számára opcióként elérhető teljes kijelzős digitális középső visszapillantó tükör egy visszapillantó kamerát használ, hogy a vezető tisztán lásson az autó mögé,ú anélkül, hogy az utasok vagy a csomagok akadályoznák ebben. Az új, vékony vízszintes szellőzőnyílások a tágasság érzetét és a prémium hangulatot adják. A műszerfalat a terjedelmesebb megjelenés érdekében új hangulatvilágítási témákkal tervezték át.

A vezetékmentes töltési képességet a gyorsabb eszköztöltés érdekében 5-ről 15 wattra bővítették. A 2023-as Palisade támogatja a Hyundai Digitális Kulcs legújabb verzióját. A Digital Key 2 Touch segítségével a tulajdonosok akár otthon is hagyhatják autójuk kulcsát és iPhone, Apple Watch vagy Samsung Galaxy okostelefon segítségével nyithatják, zárhatják és elindíthatják járművüket. Miután az autókulcsot a tulajdonos hozzáadta az Apple Wallethez vagy a Samsung Passhoz, a felhasználók egyszerűen az ajtókilincs közeléhez tarthatják az eszközt az autó zárásához vagy kinyitásához. Ha a vezető megérinti az Apple Watchot a vezeték nélküli töltő közelében, vagy a telefont a vezeték nélküli töltőbe helyezi, majd megnyomja az indítógombot, a Palisade motorja elindul. Az Apple Wallet vagy a Samsung Pass lehetővé teszi a kulcsok biztonságos megosztását a családtagokkal és a barátokkal. A 2023-as Palisade egyben az első olyan Hyundai jármű, amely Wi-Fi hotspot funkciót is kínál. A mobilkapcsolattal rendelkező ügyfelek olyan hotspotot biztosíthatnak majd, amely lehetővé teszi mások számára, hogy az autó fedélzetén az interneten böngészhessenek, videókat vagy zenét streamelhessenek és még sok mást – akárcsak otthon.

A belső kialakítás a pihenés és a kényelem érzését ötvözi, nyugodt környezetet teremtve a családi kalandokhoz szükséges alapáron kínált nyolcszemélyes konfigurációban. A One-Touch második sor ülései azok előre és félremozdításával lehetővé teszi az ülés egyszerű mozgatását azért, hogy könnyen be- és kiszállhassanak a harmadik sor utasai. A nagyobb kényelem érdekében a harmadik sor elektromosan összehajtható  és dönthető üléseket kínál. Második üléssorba főnöki fotelek is kaphatók. Az USB-C aljzatok a gyorsabb eszköztöltés érdekében az egész belső térben extra kényelmet biztosítanak minden utas számára. Sőt, egy beszélgetőtükör lehetővé teszi, hogy a vezető tisztán lássa a hátul ülő utasokat.

Az ultrahangos hátsó utasfigyelő ellenőrzi a hátsó üléseket, észleli a gyermekek és háziállatok mozgását, emlékeztetve a vezetőket, hogy a járműből való kiszálláskor ellenőrizzék a hátsó üléseket; Ha a rendszer mozgást észlel a hátsó üléseken, miután a vezető elhagyta és bezárta a járművet, megszólaltatja a kürtöt, és a Bluelinken keresztül riasztást küld a vezető okostelefonjára. A rendszer célja, hogy megakadályozza a gyermekek és házi kedvencek autóban felejtését, de akkor is segítséget nyújthat, ha a gyerekek véletlenül bezárták magukat az autóba.

A Palisade Amerikában egy Atkinson-ciklusú 3,8 literes V6-os, kettős CVVT, közvetlen befecskendezéses motorral lesz elérhető, amely a becslések szerint 291 lóerőt ad le 6000 ford./perc mellett, és a becslések szerint 355 Nm a nyomatéka 5200 ford./percnél. A Palisade ezt az erőt a kifinomult nyolcfokozatú automata nyomatékváltón keresztül juttatja a kerekekhez, valamint kétkerék- és HTRAC összkerékhajtási konfigurációkat is kínál. A Palisade rendkívül csendes, bőséges motorháztető alatti szigeteléssel, speciális hangtompító szőnyegekkel és egyenletes, lineáris reakciót biztosító hajtáslánc-hangolással. Ezenkívül a Palisade lehetőséget kínál a távirányítóval, vagy a Blue Link alkalmazáson keresztül a járművezetőknek a jármű indítására is.

A 2023-as Palisade a Hyundai HTRAC összkerékhajtási (AWD) rendszerét kínálja, amely immár vontatási üzemmódot is tartalmaz. A vontatási üzemmód egy egyedi vontatási erőátviteli profilt aktivál, ahol tovább tartja az alacsonyabb sebességfokozatot, és csökkenti a váltási reakció gyakoriságát. A HTRAC AWD rendszert több üzemmódra alkalmas rendszerként fejlesztették ki, amely elektronikus, változtatható nyomatékú tengelykapcsolót biztosít, aktív nyomatékszabályozással az első és a hátsó tengely között. A vezető által választható HTRAC Normál, Sport és Smart módok minden időjárási körülmény között segítik a magabiztos irányítást. A sportbeállítás agilisabb érzést ad azáltal, hogy több rendelkezésre álló nyomatékot küld a hátsó kerekekre, így igény szerint sportos, dinamikus érzést biztosít. Ez a rendszer szélesebb nyomatékeloszlási változékonysággal rendelkezik, mint sok versenytárs rendszer  és olyan körülményekhez hangolták, mint például az egyenes gyorsulás, a közepes vagy nagysebességű kanyarodás és az emelkedőn való elindulás.

A SUV-vásárlók nem akarnak kompromisszumot kötni utasaik védelmében, ezért a Hyundai is kibővítette biztonsági technológiáit a 2023-as Palisade esetében, amelyben a hátsó oldallégzsákok alapfelszereltségként járnak, hogy további védelmet nyújtsanak az utasoknak. Fejlett vezetőtámogató rendszerei számos innovatív technológiát tartalmaznak, beleértve az ütközés elkerülését segítő asszisztenst, a holttér-ütközést elkerülő asszisztenst, a biztonságos kilépéssegítőt, a vezetői fáradtságfigyelmeztetést, a távolsági fényszóróasszisztenst, a navigációalapú intelligens sebességtartót, a sávkövetési asszisztenst , országúti vezetési asszisztenst, hátsó keresztirányú ütközéselkerülő asszisztenst, hátrameneti parkolási ütközést elkerülő asszisztenst és távirányítású intelligens parkolási asszisztenst.

„A 2023-ra továbbfejlesztett Hyundai Palisade a Hyundai zászlóshajó hobbiterepjárójához méltó formatervezési vonzerőt és jellemzőket kínál" - mondta Olabisi Boyle, a Hyundai Motor North America terméktervezési és mobilitási stratégiáért felelős alelnöke. „Jobban mint valaha, a Palisade a tökéletes családi jármű a hétköznapi használatra és az emlékezetes túrákra egyaránt."

Az új, 2023-as modellévű Hyundai Palisade családi hobbiterepjáró modell várhatóan 2022 nyarán érkezik meg a koreai autógyártó észak-amerikai márkakereskedéseihez.

Forrás: hyundainews.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei