A Hyundai levédette az IONE márkajelzést

Koreai lapértesülések szerint a dél-koreai Hyundai Motor védettségi oltalmat kért az „IONE” márka- vagy típusjelzésre, amelyet március 23-án Argentína Nemzeti Iparjogvédelmi Intézete (INPI) be is jegyzett.

Jóval azelőtt, hogy az autógyártók új modelleket mutatnának be vagy hangzatos sajtóközleményeket osztanának meg a világ autós médiájával, a védjegybejegyzések gyakran az első valódi bizonyítékokat szolgáltatnak arról, hogy valami érdekes készülődik. Bár ilyenkor csak találgatásokról van szó, a feltételezéseink gyakran beigazolódnak. A Hyundainál sem ritka az ilyen előkészület, pl. a Palisade modellt is egy korai védjegybejegyzés buktatta le. 

Az INPI weboldalán található bejegyzés szerint a Hyundai Motor bejegyezte az IONE védjegyet, amelyet személygépkocsik, kisteherautók vagy teherautók elnevezéséhez használhat fel. Ezek alapján úgy tűnik, a gyártó lehető legtöbb autóipari felhasználási lehetőséget megjelölte. Ha viszont közelebbről megvizsgáljuk az IONE nevet, az lényegesen hasonlít a vállalat elektromos járművekhez alkalmazott IONIQ almárkájához. Létezik egy másik jelentése is, például ez egy kaliforniai város neve, amely a híres Animal Crossing videojátékban lehet megtalálni. 

Egyelőre nem ismert, hogy mi a Hyundai célja ezzel a védjeggyel. A hírforrás szerint azonban nem valószínű, hogy az IONE jelzést elektromos személyautókban is felhasználhatnák. A Hyundai 2030-ig tizenegy új elektromos járművet kíván piacra dobni, köztük három limuzin, hat hobbiterepjáró és egy kishaszonjármű. Az IONIQ villanyautó-almárka jövőbeli járműve lesz a júliusban debütáló IONIQ 6 szedán és a 2024-re tervezett IONIQ 7 nagy hobbiterepjáró. Az új nevet akár új típusú környezetbarát autómárkaként is használhatnak, például az üzemanyagcellás járművek jövőbeli modellkínálatához. 

Ha egy bizonyos modellről lenne szó, valószínűleg olyan szegmensben kerülne piacra, amelyben a Hyundai még nincs jelen, így az IONE bármi lehet, az elektromos pickup modelltől a Ford F-150 Lightning riválisán át az elegáns sportautóig. Egy másik izgalmas lehetőség a Hyundai által 2012-ben bemutatott i-oniq elektromos koncepció. Egy elektromos sportos ferdehátú elbűvölő dizájnnal tökéletesen megfelelne az „új típusú modellnek". 

Ismerjük már, milyen jók a Hyundai benzines N sportmodelljei, így egy további lehetőség, hogy a Hyundai ugyanarra a célra fogja felhasználni az IONE nevet, mint a nagyteljesítményű belsőégésű motorral felszerelt N sportmárkát. Valami, ami olyan jól néz ki, mint az i-oniq, és olyan feltűnően gyors, mint pl. az RM20e prototípusa, szenzációs lenne. 

További lehetőség, hogy a szó igazából egy szójáték, mozaikszó, ahol az IONE azt jelenti, hogy IO = IONIQ, az N az N-ből, az E pedig az Electric rövidítésből származik. Sajnos meg kell várnunk vele a hivatalos bejelentést, amikor újabb részletek derülnek ki a rejtélyes IONE-ról és megtudhatjuk, mire készül a Hyundai vele.

Forrás: thekoreancarblog.comcarbuzz.com

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei