A Hyundai Kína helyett Indonéziára koncentrál

Iparági elemzők szerint a Hyundai Motor Group igyekszik kiterjeszteni jelenlétét Indonéziában és más délkelet-ázsiai országokban azért, hogy ellensúlyozza az autógyártó csoport csökkenő kínai eladásait.

A Hyundai Motor és a Kia együttes értékesítési eredményei 2016-ban 1,79 millió autóval tetőzött Kínában, de ez a szám azóta folyamatosan csökken, tavaly már 500 ezer alá esett vissza. Az eladások csökkenésnek indultak, miután 2016-ban Koreába telepítették az Egyesült Államok nagy magasságú területvédelmi terminálját (THAAD), ami a koreai termékek erőteljes bojkottját váltotta ki Kínában.

Dél-Korea vezető autógyártója most az Indonézia-központú ASEAN-országokra helyezi át a hangsúlyt, hogy ez a régió váljon egyik legfőbb piacává. „Az indonéz üzem kisebb, mint a kínai üzemek, de Indonéziában és a délkelet-ázsiai országokban a belföldi keresletet célozza meg" – mondta Sun-jae Song, a Hana Financial Investment vezető elemzője. „Bár az indonéz piacot a japán autómárkák uralják és nehéz betörni, úgy gondolom, hogy a Hyundai számára egy piaci rést célzó politikával van lehetőség."

A Hyundai Motor Group elnöke, Eui-sun Chung találkozott Joko Widodo indonéz elnökkel az indonéziai üzem avatási ünnepségén, amely tavaly október óta már a második találkozó volt kettejük között. A Hyundai üzem avatási ünnepségére a Deltamas Ipari Komplexumban került sor, 40 kilométerre Jakartától és Chung elnök és Joko Widodo elnök is részt vett azon. 

A Hyundai Motor indonéziai üzeme a cég első ASEAN tagországok egyikében felépült létesítménye. Az üzem január közepén kezdte meg működését és jelenleg a Hyundai Creta kiskompakt crossover modelljét gyártják itt. Az avatási ceremóniát eredetileg januárban tartották volna, de a koronavírus-járvány miatt azt elhalasztották. Ebben az évben az üzem megkezdi a Hyundai IONIQ 5 gyártását is.

Indonézia birtokolja a világ nikkelkészletének 20 százalékát, valamint olyan akkumulátor-nyersanyagokat állít elő, mint például mangán és kobalt. Widodo elnök nagy érdeklődést mutatott a koreai vállalatok indonéziai befektetései iránt és részt vett a Hyundai Motor Group és az LG Energy Solution indonéziai közös akkumulátorcella-gyárának alapkőletételi ünnepségén is, amelyet tavaly tartottak.

Forrás: koreatimes.co.kr

Dönci Hyundai-KIA Blogja a Facebookon és az Instagramon! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!
Beszélgetnél a Hyundairól vagy tanácsra lenne szükséged? Gyere és csatlakozz Te is a Dönci Hyundai Univerzumához! Itt biztosan megtalálod a választ! Katt ide!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei