A Hyundai elnöke lett az „Év Látnoka”

A Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke, Eui-sun Chung elnyerte az „Év látnokának” díjat a Newsweek Világ Legnagyobb Autóipari Bomlasztói eseményen.

A Világ Legnagyobb Autóipari Bomlasztói 2022-es programja a Newsweek America 50 Legnagyobb Bomlasztóiból – a látnokok, innovátorok és úttörők 2021-ben bemutatott listájából – fejlődött tovább. Az új díjak az autóipar változást előidéző szereplőit ismerik el, akik a technológiát olyan módon használják, hogy az pozitívan befolyásolja az emberek életét. Az eseményen átadott hat díj egyikét, az „Év Látnokát” egy olyan vezetőnek ítélik oda, aki most és a következő 30 évben jelentős lépéseket tesz az autóipar jövőjének alakítása érdekében.

A Newsweek elismerte Chung a Hyundai és a Kia globális autóiparban való felemelkedésében játszott jelentős szerepét. Vezetése és merész jövőképe alapján a Hyundai csoport újradefiniálja a mobilitás lehetőségeit és a járművek villamosítása, a robotika és a fejlett légi mobilitás (AAM) révén nagyobb mozgási szabadságot biztosít az emberiség számára. Összességében a csoport a hat díjból hármat megnyert a Világ Legnagyobb Autóipari Bomlasztói 2022-es rendezvényen. A Newsweek a csoportot „Az Év Kutatási és Fejlesztési Csapata” és „az Év Hajtáslánc Evolúciója” kategóriában is kitüntette.

„Napjaink vezető autógyártói olyan módon feszegetik a határokat, amelyek mozgásban tartanak minket és megragadják a képzeletet” – mondta Nancy Cooper, a Newsweek globális főszerkesztője. „A listán szereplő bomlasztók elismerést érdemelnek azért, mert előremozdították az ipart, valamint vezető szerepet játszottak az autóipar által előidézett olyan kihívásokra való reagálásban, mint amilyen pl. a világjárvány." 

„A Hyundai Motor Group minden tagja nevében szeretnék köszönetet mondani a Newsweeknek ezért a három rangos díjért. Ezek minden munkatársunk és üzleti partnerünk kemény munkáját tükrözik, akik arra összpontosítanak, hogy a csoportot fenntartható intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójává alakítsák” – mondta Euisun Chung, a Hyundai Motor Group ügyvezető elnöke. „Elkötelezettségük, hogy a bomlasztó technológiákat valósággá tegyük, ezért vagyok itt, hogy megosszam ezt a megtiszteltetést velük. Mindig is hittem, hogy az autók az emberek összekapcsolásának egyik módja. Nincs emberibb, mint a felfedezés, a felfedezés kielégíthetetlen vágya. A mobilitás szó szerint összehozza az embereket. És ha együtt dolgozunk, az emberek rendkívüli dolgokra képesek. A Hyundai Motor Group elkötelezett amellett, hogy mobilitási elképzelésünket az egész emberiség javára fordítsa. Több időt és több teret szeretnénk biztosítani mindenki számára, hogy megtehesse azt, ami valóban hajtja. Természetesen a Hyundai Motor Group ezt egyedül nem tudja elérni. Remélem, hogy jövőképünk megihleti a tehetséges emberek képzeletét szerte a világon és csatlakoznak hozzánk az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások megoldásában." 

A Csoport Járműépítészeti Fejlesztési Központja elnyerte az „Év Kutatási és Fejlesztési Csapata” díjat az Electric-Global Modular Platform (E-GMP) fejlesztéséért, a Csoport Elektromos Hajtástechnikai Részlege pedig az „Év Hajtáslánc Fejlesztése” díjat kapta meg 800 voltos akkurendszer fejlesztésért. Mindkét díj a cégcsoport folyamatos innovációs és új mobilitási megoldások piacra dobásáért tett erőfeszítéseit tükrözi.

Chung vezetése alatt a csoport felgyorsítja a robotika és az AAM technológiák bevezetését és feltárja a jövőbeli intelligens városfejlesztésben betöltendő szerepüket. Chung emellett élen jár a csoport emberközpontú mobilitási megoldások szolgáltatójává történő átalakulásában is. A csoport a Boston Dynamics robottechnikai leányvállalatán keresztül előmozdítja a robottermékek kereskedelmi forgalomba hozatalát. Az év elején a CES kiállításon a Hyundai csoport bejelentette robotikai vízióját, amely összekapcsolja a robotokat és a Metaverzumot, hogy egy „MetaMobility”-t hozzon létre, kiterjesztve a mobilitást a virtuális világba.

Az autonóm vezetés érdekében a csoport az Aptiv-val közösen létrehozott Motional vállalaton keresztül forradalmi, de biztonságos autonóm vezetési technológiát fejleszt ki, amelyet a 2023-ban forgalomba kerülő IONIQ 5 robotaxiban mutatnak be. A csoport Supernal leányvállalata 2028-ig kidolgozza a fejlett elektromos légi mobilitást (AAM) városi használatra. Miközben új dimenziót ad a mobilitásnak, az is célja, hogy forradalmasítsa az emberek és a társadalom mozgását, kapcsolatát és életvitelét.

A vállalatcsoport a villamosítás terén is jelentős előrelépést tett díjnyertes fejlett elektromos járművek, a Hyundai IONIQ 5 és a Kia EV6 bevezetésével. Mindkettő a csoport dedikált E-GMP villanyautó-platformját használja. A rendkívül versenyképes termékpalettával a Hyundai csoport célja, hogy 2030-ra 3,07 millió villanyautó eladását érje el. A villamosítás mellett a csoport aktívan részt vesz a hidrogén-ökoszisztéma létrehozásában is és külső partnerekkel együttműködve olyan kulcsfontosságú képességeket szerez, mint például az üzemanyagcellák használatával megvalósuló energiatermelés.

Chung felügyelte a Hyundai Motor nagyteljesítményű N sportmárkájának és a Genesis luxusmárka bevezetését is. Ezen túlmenően Chung volt felelős azért, hogy világhírű formatervezőket, köztük Peter Schreyert és Luc Donckerwolke-t is megnyerje a csoportnak. Ezek a vezetők a Hyundait és a Kiát a formatervezés vezető szerplőivé alakították olyan rendkívül kívánatos termékekkel, amelyek az autóvásárlók új generációja számára is vonzóak és amelyek számos formatervezési díjat hoztak a Hyundai, Kia és Genesis márkák számára.

Chung 2005 és 2009 között a Kia elnöke volt, majd a csoport alelnöke, később ügyvezető alelnöke lett, és az autó-, acél- és építőipar különböző leányvállalataiért volt felelős, köztük a Hyundai Motor és a Kia vállalatokért. 2020 októberében avatták a Hyundai Motor Group ügyvezető elnökévé. Chung vezetése alatt új vállalati kultúrát alakított ki, amely új dolgok kipróbálására, kreatív gondolkodásra és proaktívságra ösztönzi az embereket. Úgy véli, hogy a vállalat nagy átalakulását az alkalmazottak alakíthatják, tehetségüket és lelkesedésüket kihasználva a változás felgyorsítására.

Chung vezető szerepét számos rangos iparági elismeréssel díjazták, köztük az Autocar által odaítélt Issigonis Trófeával, illetve a Világgazdasági Fórum a 200 legjobb új generációs iparági vezető közé sorolta.

Forrás: hyundai.news

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei